Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ξενάγηση στο κάστρο Kanopiste στην Τσεχία

Είναι ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Βοημίας και βρίσκεται μόλις 45 χλμ νοτιοανατολικά της Πράγας. Χτισμένο πάνω από λίμνη και περιτριγυρισμένο από δάσος είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει να το επισκεφτείτε αν βρίσκεστε στην τσέχικη πρωτεύουσα.
Χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα και το 1887 ανακατασκευάστηκε από τον αρχιδούκα Φραγκίσκο Φερνδινάρδο ντ' Έστε. 
Στο εσωτερικό του υπάρχουν εκθέματα με κυνηγετικά τρόπαια, πανοπλίες και όπλα, ενώ τα δωμάτια διατηρούν την επίπλωση τους η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή. 
Ο κήπος είναι πολύ όμορφος και ιδανικός για περίπατο. Θα δείτε πολλά αγάλματα και λουλούδια. 
Στην αυλή κυκλοφορούν παγόνια και άλλα πτηνά, κάποια όπως οι αετοί, είναι δεμένα με αλυσίδα.
 
Επίσης κοντά στην είσοδο ζει μια αρκούδα! 
 
Πρόσβαση
Με τρένο από το σταθμό Benesov στην Πράγα. Φτάνοντας εκεί θα πρέπει ή να περπατήσετε 2.5 χλμ ή να πάρετε κάποιο λεωφορείο για το κάστρο. 

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια οργανωμένη εκδρομή, που αναχωρεί από το κέντρο της Πράγας και περιλαμβάνει ξενάγηση στο κάστρο με ξεναγό, το εισιτήριο εισόδου και την μεταφορά προς και από το κάστρο.  
 
Η εκδρομή γίνεται καθημερινά  (εκτός Δευτέρας) στις 1 η ώρα, από 1 Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου και μόνο Σάββατο και Κυριακή για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.
Ωράριο
Το κάστρο είναι ανοιχτό από Απρίλιο έως τέλος Νοεμβρίου. Τα ωράρια διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ
Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Πράγα και τα αξιοθέατα και τις εκδρομές
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου