Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Εκδρομή στο Μπράιτον (Brighton) - αξιοθέατα, μετακινήσεις, διαμονή

Το Μπράιτον (Brighton), είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο East Sussex, στη νότια ακτή της Αγγλίας. Το παρατσούκλι της κοσμοπολίτικης αυτής πόλης είναι "Το Λονδίνο εν πλω" γιατί είναι γεμάτο αποβάθρες. 
Είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη και ωραία αρχιτεκτονική και μποέμικη ατμόσφαιρα.

Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι: 
Η προκυμαία
Κατά μήκος της ακτής υπάρχει μεγάλος δρόμος για περπάτημα, πολλά παγκάκια και πάρα πολλά μαγαζιά με παγωτό, σουβενίρ και φαγητό. 
Εκεί θα δείτε μερικά από τα πιο όμορφα κτίρια- τα περισσότερα από τα οποία είναι ξενοδοχεία καθώς και πολλές αποβάθρες που μπορείτε να κατεβείτε. 

Μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και να απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα!
 
Brighton Pier 
Είναι μια μεγάλη προβλήτα σε βικτοριανό στυλ. Έχει πολλά εστιατόρια , μαγαζιά και βιντεοπαιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. 

Royal Pavilion
Ήταν το εξοχικό του πρίγκηπα Regent και σήμερα είναι ένα από τα πιο φανταχτερά και εξωτικά κτίρια στα βρετανικά παράλια. 
 
Μπορείτε να το επισκεφτείτε και μέσα, είναι πραγματικά ένα παλάτι με τα έπιπλα και τη διακόσμηση της εποχής του. 

British Airways i360
Ανεβείτε στον πύργο ύψους 162 μέτρων για θέα 360 μοιρών στο Brighton και Hove, την πόλη και την ακτή.

Sea life
 
Φιλοξενεί περισσότερα από 3.500 θαλάσσια πλάσματα, από χελώνες μέχρι και καρχαρίες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.  

Volk's Electric Railway
Ο παλαιότερος ηλεκτροκίνητος σιδηρόδρομος στον κόσμο που λειτουργεί ακόμα! Κάνει μικρή διαδρομή από το Aquarium μέχρι το Black rock- λίγο έξω από την μαρίνα.

Η παραλία
Η παραλία της πόλης είναι πολύ δημοφιλής και διάσημη τόσο για το μήκος της όσο και για τα βότσαλα με τα οποία καλύπτεται. 

Blaker street
Ο δρόμος με τα πολύχρωμα σπίτια!
To Brighton έχει πολλά gay bar και προσελκύει πολλούς οφοφυλόφιλους- μην παραξενευτείτε λοιπόν αν δείτε πολλά γκέι ζευγάρια.
Πρόσβαση
Από το Λονδίνο σε μία ώρα περίπου. Τρένα αναχωρούν από τους σταθμούς Victoria, London Bridge και St. Pancras. 
Από το σταθμό στο Brighton είναι 10 λεπτά περπάτημα μέχρι την προβλήματα. Μπορείτε να πάρετε ταξί ή λεωφορείο ακριβώς απέξω βέβαια. 
Διαμονή
Θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ανάλογα με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Συνήθως οι εκδρομείς είναι της μίας ημέρας, ωστόσο πολλοί επιλέγουν την περιοχή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους (κυρίως τον Ιούλιο) αλλά για απόδραση σαββατοκύριακου. Δείτε όλα τα ξενοδοχεία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου