Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη στην Galleria degli Uffizi στην Φλωρεντία

Είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στον κόσμο και στεγάζεται σε ένα ανάκτορο. Τα έργα που εκτίθενται είναι από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα και αποτελούν μια από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.
Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, στην πλατεία  Piazzale degli Uffizi.
Ξεχωρίζει η Tribuna του Uffizi, που είναι ένα δωμάτιο με σχήμα οκτάγωνο, σχεδιασμένο το 1580. Θεωρείται, σαν ο πρώτος χώρος στην ιστορία που πληρούσε τα πρότυπα μουσείου με αποτέλεσμα να λειτουργήσει σαν οδηγός για τα σύγχρονα κέντρα τέχνης. Ο περίπλοκος διάκοσμος της οκταγωνικής αίθουσας αντικατοπτρίζει μια αλληγορία του σύμπαντος, εκθέτοντας σε καίριες θέσεις τα τέσσερα στοιχεία: αέρας, γη, νερό, φωτιά.

 
 
Στην πινακοθήκη φιλοξενούνται έργα διάσημων ζωγράφων όπως οι Ελ Γκρέκο, Μποττιτσέλλι, Ποζιτάνο, Λίππι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Καραβάτζο, Ρούμπενς, Ρέμπραντ.

Ωράριο
Τρίτη- Κυριακή (τις Δευτέρες είναι κλειστά) 8:15 το πρωί με 6:50 το απόγευμα
Εισιτήριο
Από 1/3 έως 31/10 το εισιτήριο στοιχίζει 20 ευρώ
Από 1/11 έως 28/2 το εισιτήριο στοιχίζει 12 ευρώ
Μπορείτε να γλιτώσετε την ουρά στα εκδοτήρια αν προαγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ.
Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση γιατί διαφορετικά απαιτείται μεγάλος χρόνος αναμονής στα εκδοτήρια, αφού οι επισκέπτες μπαίνουν σταδιακά ανά γκρουπ στο μουσείο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε ξενάγηση με ξεναγό, δείτε περισσότερα εδώ.
 
Χρειάζεστε περίπου 3-4 ώρες για να δείτε τα εκθέματα. Μόλις κουραστείτε, ανεβείτε στην ταράτσα για να απολαύσετε ένα ρόφημα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου