Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Στο μνημείο του Κολόμβου στη Βαρκελώνη

Το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό λιμάνι εκεί που καταλήγει η διάσημη La Rambla.  Είναι μια στήλη ύψους 60 μέτρων και φτιάχτηκε το 1888 για να θυμίζει ότι εκεί επέστρεψε ο Κολόμβος μετά το ταξίδι του στην Αμερική. 
Στην Ισπανία είναι γνωστό ως Monumento a Colón ή Mirador de Colón και Monument a Colom στα καταλανικά. 

Στην κορυφή υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα - με ύψος 7 μέτρα- με τον Κολόμβο να δείχνει με το χέρι του προς τον νέο κόσμο ή   την γενέτειρα πόλη του Genoa ή τη La Rambla (υπάρχουν διαφορετικές απόψεις!!) και στο αριστερό χέρι να κρατά μια περγαμηνή. 
Στην βάση της στήλης υπάρχουν και άλλα αγάλματα και σκαλισμένες φιγούρες, καθώς και η λέξη Tierra που σημαίνει κόσμος. 
Το μνημείο είναι πολύ όμορφο εξωτερικά αλλά το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείτε να ανεβείτε επάνω! Λειτουργεί ένα στενό ασανσέρ που ανεβάζει τους επισκέπτες στην κορυφή όπου υπάρχει παρατηρητήριο. Από εκεί φαίνεται ολόκληρη η Βαρκελώνη, το λιμάνι, το ιστορικό κέντρο, ο λόφος Μόνζουικ και σίγουρα θα βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. 

 
 
Ώρες λειτουργίας του ασανσέρ για την ανάβαση στο παρατηρητήριο είναι από 10 ως 6:30( Νοέμβριο-Απρίλιο) και από 10 ως 10:30 το βράδυ τον υπόλοιπο καιρό. Το εισητήριο στοιχίζει 3 € ενώ η είσοδος είναι δωρεάν με την Barcelona Card.
Τα νέα κτίρια της πόλης
Στο βάθος φαίνεται η εκκλησία Sagrada Familia
To εντυπωσιακό κτίριο που μοιάζει με αυγό
Η θέα προς τον λόφο
La Rambla
Olympic Port
Η μαρίνα με τα γιοτ
Η κινητή γέφυρα στο λιμάνι
Ο παραλιακός δρόμος

Εμείς το επισκεφτήκαμε και θαυμάσαμε την πανέμορφη Βαρκελώνη από ψηλά και βγάλαμε όμορφες φωτογραφίες. Αξίζει και το καλό είναι ότι δεν έχει πολύ κόσμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου