Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ευρώπης...για τους ερωτευμένους!

Ρομαντικό μπορεί να γίνει οποιοδήποτε μέρος αρκεί να είστε με το έτερο σας ήμισυ  Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις που για διάφορους λόγους θεωρούνται πιο ρομαντικές. Ας τις δούμε!

1. Παρίσι, Γαλλία
Τι πιο ρομαντικό από μια απόδραση στην πόλη του φωτός. Μοιραστείτε ένα γαλλικό φιλί στον πύργο του Άιφελ, θυμηθείτε τις σκηνές από την ταινία Αμελί στην πανέμορφη Μονμάρτη, περπατήστε στην πασίγνωστη Λεωφόρο Champs-Élysées, κάντε μια βόλτα στο Σηκουάνα με τα περίφημα bateaux mouches, ανακαλύψτε την ομορφιά του νυχτερινού Παρισιού και απολαύστε μια γλυκιά κρέπα σε ένα από τα γραφικά καφέ της πόλης.

2. Άμστερνταμ, Ολλανδία
Περπατήστε στις όχθες των καναλιών και στα σοκάκια της πόλης, απολαύστε μια μπύρα σε μία από τις αμέτρητες μπυραρίες, χαρίστε ένα μπουκέτο με τις ομορφότερες τουλίπες και δείτε την ρομαντική πλευρά του Άμστερνταμ. 

3. Βενετία, Ιταλία
   Είναι είτε η πόλη της αγάπης είτε η πόλη των καναλιών, αναλόγως πως το βλέπει κανείς, αλλά σίγουρα η Βενετία θεωρείται μια από τις πολύ ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης. Συχνά γίνονται προτάσεις γάμου υπό τη μουσική του "O sole mio" μέσα σε μια γόνδολα!

4. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Είναι εύκολο να βρείτε το ρομαντισμό σας στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, ιδιαίτερα αν κάνετε βόλτα στους βοτανικούς κήπους, αν πιείτε ζεστή σοκολάτα στην όμορφη καφετέρια  "Slaščičarna Pri Vodnjaku"ή αν επισκεφτείτε το κάστρο στο λόφο της πόλης.

5. Λονδίνο, Αγγλία

Με  £313 θα κλείσετε μια κάψουλα μόνο για δύο, στο υπέροχο London Eye για να δείτε το όμορφο Λονδίνο από ψηλά, παρέα με σαμπάνια και τρούφες. Εναλλακτικά μπορείτε να περπατήστε στο Canary Wharf, στις όχθες του Τάμεση, για να δείτε τα όμορφα αξιοθέατα του Λονδίνου, χωρίς να ξοδέψετε τίποτα.

6. Ρώμη, Ιταλία
 Μια ρομαντική απόδραση στην αιώνια πόλη σίγουρα είναι πολύ καλή ιδέα. Δείτε τα αξιοθέατα της Ρώμης- ετοιμαστείτε βέβαια για πολύ περπάτημα-, απολαύστε νόστιμο ιταλικό φαγητό και φυσικά τα καλύτερα παγωτά.

7. Πόρτο, Πορτογαλία
 
Μια ακόμα ρομαντική πόλη, με πολύ πράσινο και ιδανικό καιρό, αφού έχει ήπιο κλίμα λόγω γειτνίασης με τον ωκεανό. Τον χειμώνα σπάνια χιονίζει και το καλοκαίρι δεν κάνει πολύ ζέστη. 
  
8. Γκσταντ, Ελβετία
Ένα μάλλον κρύο μέρος για το χειμώνα, αφού θα συναντήσετε χιόνια, καθώς εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων. Μια ιδιαίτερη πρόταση είναι η διαμονή στο Iglu Dorf Hotel, που είναι φτιαγμένο από πάγο και φυσικά έχει μηδενικές θερμοκρασίες. Σάουνα, θερμαινόμενα στρώματα και ένα μπουκάλι καλό κρασί σίγουρα δεν θα αφήσει τον ρομαντισμό σας να κρυώσει! 

9. Πάφος, Κύπρος 
Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Πραγματικός θησαυρός θεωρούνται τα ψηφιδωτά που ανευρέθηκαν μετά από ανασκαφές στην Κάτω Πάφο, στην Οικία του Διονύσου, την Οικία του Αιώνος και την Οικία του Θησέως, και τα οποία διατηρήθηκαν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση κάτω από την γη για 16 αιώνες μέχρι την τυχαία ανακάλυψή τους στα τελευταία χρόνια και αποκάλυψή τους μετά από πολλών χρόνων ανασκαφές.

10. Inverness, Σκωτία
Η Ινβερνές είναι πόλη στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας και θεωρείται ως η πρωτεύουσα του Χάιλαντς. Επισκεφτείτε το πανέμορφο κάστρο, το οποίο χτίστηκε το 1835 ακριβώς στην περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου που βρισκόταν εκεί, το κολέγιο του Ινβερνές. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το τέρας του Λοχ Νες ή να δείτε ντοκουμέντα και ενδιαφέροντα στοιχεία για την ύπαρξη του πιο διάσημου τέρατος της σύγχρονης ιστορίας που υπάρχουν στο κέντρο επιδείξεων Λοχ Νες.  

Εμείς σε αυτόν τον κατάλογο θα προσθέταμε χωρίς δεύτερη σκέψη τη Βελγική πόλη Μπριζ. Διαβάστε για το ταξίδι μας εκεί!

Πηγή λίστας : skyscanner.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου