Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ξενάγηση στη Σκάλα του Μιλάνο - Teatro alla Scala

Η Σκάλα του Μιλάνο είναι ένα από τα πιο διάσημα θέατρα όπερας στον κόσμο. και βρίσκεται στην πλατεία Piazza della scala στο κέντρο της πόλης. 
Το κτίριο είναι σχετικά απλό εξωτερικά, το εσωτερικό του όμως είναι πανέμορφο! Μια τεράστια σάλα αναμονής πριν τις παραστάσεις, στολισμένη με πολυελαίους, γυαλιστερά πατώματα, ένα πιάνο και προτομές διάσημων συνθετών. 
Η αίθουσα του θεάτρου πραγματικά φαντασμαγορική! Κυριαρχούν το κόκκινο και το χρυσό, και το βελούδο. Έχει κυκλικό σχήμα, ώστε όλοι οι θεατές να έχουν καλή οπτική προς την σκηνή. 
To Θέατρο φιλοξενεί σπουδαίες παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και συναυλίες κλασσικής μουσικής. Για τις περισσότερες παραστάσεις η προπώληση εισιτηρίων ολοκληρώνεται αρκετούς μήνες νωρίτερα!  
   
  
Τα εγκαίνια του θεάτρου έγιναν το 1778 με πρώτη παράσταση την όπερα L' Europa riconosciuta του Αντόνιο Σαλιέρι. Το κτίριο βομβαρδίστηκε κατά τον β΄παγκόσμιο πόλεμο και η οροφή του κατέρρευσε. Το θέατρο αναστηλώθηκε και ξανάνοιξε το 1946, ενώ η πιο πρόσφατη ανακαίνιση έγινε το 2004.
Στις άλλες αίθουσες λειτουργεί το μουσείο του Θεάτρου. 
Εκεί θα δείτε πολλά μουσικά όργανα, αφίσες από παραστάσεις που έχουν γίνει, πορτραίτα διάσημων καλλιτεχνών που έχουν δώσει παραστάσεις στην Σκάλα, κοστούμια και σκηνικά. 
Το πορτραίτο της Μαρία Κάλας, που είχε δώσει πολλές παραστάσεις σε αυτό το θέατρο. 
  
Άλλες κυρίες της όπερας! 
 
Αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο, καθώς έτσι θα μπορέσετε να δείτε και το εσωτερικό του θεάτρου, αφού οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο χώρο στον εξώστη. Οι φωτογραφίες όμως απαγορεύονται! 
 
  
Παλιά μουσικά όργανα
Το εισιτήριο στοιχίζει 6 ευρώ. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 9:00- 12:30 και 1:30-5:30. 
  
 
Θα πάτε με το μετρό, θα κατεβείτε στη στάση Duomo. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε τον καθεδρικό ναό, την διάσημη Galleria Vittorio Emanuele και να οδηγηθείτε στην Piazza de la Scala με το άγαλμα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο κέντρο. 
 
Αφίσες από παλιές παραστάσεις
Πίνακας που απεικονίζει το παλιό Μιλάνο
Ο ετήσιος χορός που γινόταν στο παρελθόν
Η Σκάλα του Μιλάνο το 19ο αιώνα

tips
* Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση πρέπει να δείτε το πρόγραμμα αρκετούς μήνες πριν για να βρείτε εισιτήρια. 
* Σημειώστε ότι το μουσείο κλείνει για 1 ώρα κάθε μεσημέρι (12:30-1:30)
* Δεν μπορείτε να δείτε την κύρια αίθουσα του θεάτρου αν εκείνη τη στιγμή πραγματοποιείται κάποια πρόβα.
* Η πόλη είναι γεμάτη ξενοδοχεία. Κλείστε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης και κατά προτίμηση κοντά σε σταθμό μετρό. Δείτε όλα τα ξενοδοχεία του Μιλάνο εδώ, διαβάστε αντικειμενικές κριτικές και κλείστε αυτό που σας ταιριάζει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου