Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

10 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

1. Γάνδη, Βέλγιο
Μια μεσαιωνική πόλη, μόλις μισή ώρα από τις Βρυξέλλες, που αξίζει να επισκεφτείτε!Εντυπωσιακή φλαμανδική αρχιτεκτονική και ιστορικά μνημεία, μοντέρνα καφέ και εστιατόρια, μια ολοζώντανη πόλη που διατηρεί την αυθεντική ομορφιά της, χωρίς να έχει μετατραπεί σε εντελώς τουριστική πόλη, όπως η γειτονική Μπριζ


2. Λυών, Γαλλία
Μια πόλη με πολλά αξιοθέατα, ιδανική για τριήμερη εκδρομή και πολύ πιο χαλαρή από το Παρίσι. Το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, γνωστό ως Vieux Lyon, έχει πολλά στενά δρομάκια που περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις αυλές των σπιτιών, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. To κέντρο της πόλης είναι χτισμένο σε λόφους στις όχθες δύο ποταμών και μοιάζει περισσότερο με χερσόνησο. Οι λάτρεις των μουσείων επίσης θα ενθουσιαστούν με τα μουσεία που διαθέτει η πόλη, όπως τα μουσεία φυσικής ιστορίας, καλών τεχνών,γαλατορωμαϊκού πολιτισμού κ.α.

3. Λειψία (Leipzig), Γερμανία
Η πόλη έχει αφήσει πίσω το βιομηχανικό παρελθόν της χάρη στη νέα γενιά νέων δημιουργών και έχει μετατραπεί σε φτηνό και χαρούμενο αστικό προορισμό. Από τα αξιοθέατα της πόλης ξεχωρίζουν το ιστορικό της κέντρο, το μουσείο του Μπαχ, πολλά ιστορικά κτίρια και μνημεία.

4. Segovia, Ισπανία
Μόλις 30 λεπτά με τρένο από την Μαδρίτη, βρίσκεται η Segovia, με τις όμορφες εκκλησίες, γοτθική αρχιτεκτονική και ένα εκπληκτικό κάστρο που θυμίζει Disney, μια πόλη που το ιστορικό της κέντρο είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Ιδανική εποχή για επίσκεψη είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο,καθώς το καλοκαίρι μπορεί να κάνει πολύ ζέστη που δυσχεραίνει την εξερεύνηση με τα πόδια.

5. Πόρτο, Πορτογαλία
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας,πολύ γραφική και με ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η οδός Rua de Miguel Bombarda είναι το κέντρο της καλλιτεχνικής περιοχής, με αμέτρητες σύγχρονες γκαλερί και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας,Serravlves Museum of xontempory art. Για πιο ρομαντικές βόλτες, κατευθυνθείτε στο λιμάνι ή ανεβείτε σε ένα από τα παραδοσιακά τραμ.

6. Λιντς (Linz), Αυστρία
Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας,μόλις 30 χλμ από τα σύνορα με την Τσεχία,χτισμένη κατά μήκος του Δούναβη. Συνδυάζει την γοητεία της παλιάς πόλης με τη μοντέρνα άποψη της νέας πόλης, με εντυπωσιακά κτίρια και μοντέρνα μουσεία.Κάθε Σεπτέμβρη διοργανώνεται το Ars Electronica festival,με πολλές παρουσιάσεις, εκθέσεις και παραστάσεις σχετικά με τις τέχνες και της επιστήμες.

7. Ρότερνταμ, Ολλανδία
Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, σύγχρονη αρχιτεκτονική, το διάσημο Εράσμιο πανεπιστήμιο, πολλές γέφυρες - ξεχωρίζει η εντυπωσιακή γέφυρα Εράσμους- και πολλά μουσεία. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το παρατηρητήριο Euromast για πανοραμική θέα σε όλη την πόλη.

8. Τορίνο, Ιταλία
Βρίσκεται 138χλμ από το Μιλάνο, μια πόλη χτισμένη τους πρόποδες των Άλπεων, γεμάτη πέτρινες γέφυρες με ωραία θέα στον ποταμό Πάδο, 51 πάρκα και βαριά μπαρόκ αρχιτεκτονική. Θεωρείται μαγική πόλη- την έχει επισκεφθεί και ο Νοστράδαμος , με πολλές ιστορίες για περίεργες εξαφανίσεις, ενώ η ομίχλη που εμφανίζεται συχνά δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα.

9. Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Σίγουρα λιγότερο φαντασμαγορική από την Στοκχόλμη, ωστόσο είναι μια πόλη με δημιουργικό σκηνικό, πλακόστρωτους δρόμους, ιστορικά καφέ, μουσεία και κάστρα. Από τα αξιοθέατα ξεχωρίζουν το κτίριο της όπερας, οι βοτανικοί κήποι,το κάστρο Carlsten, το μουσείο των τραμ και το μεγαλύτερο ξύλινο πλοίο του κόσμου.

10. Βελιγράδι, Σερβία
Ένας από τους σημαντικότερους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς! Η σέρβικη πρωτεύουσα διαθέτει σπουδαία αρχιτεκτονική,ιστορικό κέντρο, πολλές γέφυρες, ενώ η νέα πόλη είναι χτισμένη στην απέναντι όχθη του ποταμού Sava, που σε ένα σημείο ενώνεται με τον Δούναβη, γεμάτη ουρανοξύστες και μεγάλα κτίρια. Το κάστρο είναι σήμα κατατεθέν της πόλης,με πολύ μεγάλη έκταση, καλοδιατηρημένο και μοναδική θέα.

Το top10 είναι από guardian.com. Επιμέλεια, παρουσιάση από traveltipsgr.blogspot.com

1 σχόλιο: