Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ξενάγηση στη φλαμανδική πόλη Leuven

H Leuven (Λέουβεν) είναι μια ιστορική φλαμανδική πόλη, μόλις 25 χλμ από τις Βρυξέλλες, με ιστορικό κέντρο, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μεγάλο πανεπιστήμιο.
Το πιο διάσημο αξιοθέατο είναι το εντυπωσιακό δημαρχείο - Stadhuis, ένα κτίριο γοτθικό που θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα δημαρχεία στον κόσμο. 
 
Το Δημαρχείο και το διπλανό κτίριο- εξίσου εντυπωσιακό!
 
Εξωτερικά διακοσμείται με 236 (220 ανδρών και 16 γυναικών) αγάλματα που τοποθετήθηκαν εκεί το 1850, κυρίως αγάλματα ντόπιων καλλιτεχνών, επιστημόνων, ιστορικών, αγίων και βιβλικών προσώπων. 
  
Αν θέλετε να μπείτε μέσα στο Δημαρχείο, πρέπει να είστε εκεί στις 3 ακριβώς και το εισιτήριο με την ξενάγηση στοιχίζει 4 ευρώ. 
 
Απολαύστε καφέ ή φαγητό στην πλατεία Oude Markt με περισσότερα από 40 μαγαζιά μαζεμένα εκεί. Ένα μέρος γεμάτο κόσμο κάθε ώρα της ημέρας! 


H πιο παλιά εκκλησία της πόλης είναι η εκκλησία του Αγ. Πέτρου (Sint-Pieterskerk) που χρονολογείται από το 986 και φτιαχνόταν σταδιακά για 200 χρόνια! 
Το Groot Begijnhof που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια των Βρυξελλών. Αποτελείται από 72 κτίσματα με κόκκινο τούβλο, ανάμεσα σε γρασίδι και μικρά σοκάκια κοντά στον ποταμό Dilje. Σήμερα αποτελεί μέρος διαμονής για καθηγητές, επισκέπτες και φοιτητές του πανεπιστημίου. 
Ο βοτανικός κήπος είναι ο παλαιότερος της χώρας και είναι ένα όμορφο μέρος με πολύ πράσινο, λουλούδια και λίμνη για περίπατο και ξεκούραση. Εδώ θα βρείτε χάρτη του κήπου. 


Μπορείτε  να επισκεφτείτε το εργοστάσιο της Stella Artois, αλλά θα πρέπει να έχετε κλείσει ραντεβού και εισιτήριο εδώ

Μαγαζιά στην πόλη

Πώς θα πάτε
Με τρένο από το κέντρο των Βρυξελλών. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μισή ώρα. 
Το κανάλι που σε ένα σημείο διασχίζει την πόλη


tips
* Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τον ταξιδιωτικό οδηγό της πόλης στα αγγλικά. 
* Αξίζει να επισκεφτείτε την πόλη Leuven γιατί είναι η πιο γοητευτική πόλη κοντά στις Βρυξέλλες. Αν θέλετε κάτι πιο μακρινό οπωσδήποτε να πάτε στην Μπρυζ
* Δείτε τις αναρτήσεις μας για τις Βρυξέλλες και τα αξιοθέατα της εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου