Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Palau de la Música Catalana- To παλάτι της μουσικής στη Βαρκελώνη

Ένα μοναδικό αρτ νουβό διαμάντι, ένα κτίριο σωστό κομψοτέχνημα! Είναι το παλάτι της μουσικής στη Βαρκελώνη, ένας συναυλιακός χώρος που αποτελεί και βασικό αξιοθέατο της πόλης.
Εγκαινιάστηκε το 1908 ενώ το 1997 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Το σχέδιο του είναι τυπικό του καταλανικού μοντερνισμού με καμπύλες, πλούσια διακόσμηση και δυναμικά σχέδια.
 
Η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με στοιχεία παραδοσιακής ισπανικής και αραβικής αρχιτεκτονικής. Κόκκινο τούβλο, μωσαϊκά, υαλοποιημένα πλακάκια και εντυπωσιακά βιτρό είναι τα χαρακτηριστικά της πρόσοψης. Στην γωνία του κτιρίου υπάρχει ένα μεγάλο σύμπλεγμα γλυπτών που συμβολίζει την καταλανική μουσική.  
 
 
Πάνω από τις κολώνες  βρίσκονται μεγάλες προτομές του Τζιοβάννι Πιερλουίτζι ντα Παλεστρίνα, του Μπαχ και Μπετόβεν στην κύρια πρόσοψη και του Βάγκνερ στο πλάι.
Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με το φυσικό φως να απλώνεται παντού μέσα από τον θόλο, που είναι φτιαγμένος με χρωματιστό γυαλί.
 
Είναι το μοναδικό μέγαρο μουσικής στην Ευρώπη, που κατά τη διάρκεια της ημέρας φωτίζεται αποκλειστικά από το φυσικό φως. 
Ο διάκοσμος έχει θέμα την χορωδιακή μουσική με σχετικές αναπαραστάσεις. 
Στο θόλο, γύρω από τον κεντρικό ήλιο, σχηματίζεται μια χορωδιακή γυναικεία ομάδα.
Ξεχωρίζουν οι μορφές 18 νεαρών γυναικών (μούσες) που παίζουν από ένα διαφορετικό μουσικό όργανο και φορούν διαφορετικά ρούχα, με το πάνω μέρος των κορμιών τους να προβάλει από τον τοίχο ενώ το κάτω μέρος είναι σχεδιασμένο με πολύχρωμα μωσαϊκά. 
 
Το φουαγιέ
  Sala Lluís Millet
Αίθουσα για πρόβες Orfeó Català
 Petit Palau
Στο κατάστημα που λειτουργεί στο φουαγιέ, θα βρείτε διακοσμητικά είδη, κοσμήματα, cd, βιβλία και άλλα πολλά.
H πλατεία πίσω από το κτίριο, όμορφος χώρος για έναν καφέ όταν ο καιρός είναι καλός. 
Πως θα πάτε
Το Palau βρίσκεται στην οδό Carrer de Sant Francesc de Paula, σε ένα τμήμα της παλιάς Βαρκελώνης το οποίο είναι γνωστό ως λα Ριμπέρα. Κοντινότερος σταθμός μετρό: Urquinaona.
Εισιτήριο
Για να επισκεφτείτε το εσωτερικό του μεγάρου μουσικής, πρέπει να κλείσετε οργανωμένη ξενάγηση που γίνεται κάθε μισή ώρα και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλους τους χώρους, και προβολή βίντεο 15 λεπτών με την ιστορία του κτιρίου. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία. Δείτε το πρόγραμμα εδώ

tips
* Στο κτίριο μπορείτε να μπείτε μόνο με ξενάγηση και όχι μόνοι σας! Το εισιτήριο είναι λίγο ακριβό (18 ευρώ) αλλά είναι ένας χώρος που πραγματικά αξίζει να τον δείτε. 
* Στο φουαγιέ λειτουργεί καφετέρια που προσφέρει και μενού φαγητού (π.χ. μακαρόνια ή μπέργκερ με αναψυκτικό στα 10 ευρώ)
* Αν θέλετε πιο εκλεκτές γεύσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε το εστιατόριο Mirador del Palau, στην πλατεία. Τα μενού ξεκινούν από 14 ευρώ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
* Η επίσκεψη στο παλάτι της μουσικής μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αξιοθέατα εκεί κοντά, όπως ο καθεδρικός ναός, η πασίγνωστη οδός Las Ramblas και η αγορά Boqueria.  
* Ταξίδι στη Βαρκελώνη: Αξιοθέατα, εκδρομές, μετακινήσεις, διαμονή, φαγητό, αγορές
* Δείτε όλα τα ξενοδοχεία εδώ

2 σχόλια:

  1. Είναι ακριβό (όπως τα περισσότερα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη) αλλά πραγματικά είναι μοναδικό! Εμείς είχαμε την τύχη να έχει ένα συγκρότημα πρόβα και απολαύσαμε και μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Τι ωραία που είδατε και την πρόβα!

      Διαγραφή