Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Το μουσείο επιστημών στο Λονδίνο

Είναι ένα σπουδαίο μουσείο που ξερευνά τον μαγικό και όμορφο κόσμο της επιστήμης, παρουσιάζοντας την επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη στο πέρασμα των αιώνων, μέσα από εντυπωσιακά και διαδραστικά εκθέματα.

Πολλά εκθέματα είναι διαδραστικά, δηλαδή καλούν τον επισκέπτη να πειραματιστεί και να νοιώσει την επιστήμη. Σε κάθε γωνιά υπάρχουν οθόνες αφής με πληροφορίες για τα εκθέματα.
Το μουσείο έχει εφτά ορόφους, στον καθένα θα βρείτε και διαφορετικές κατηγορίες επιστημών. Στην είσοδο θα πάρετε ένα χάρτη ώστε να αποφασίσετε τι θέλετε να δείτε οπωσδήποτε, σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο.
Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα είναι:
- ο κινούμενος προσομοιωτής SimEx Sim που προσφέρει 20λεπτες εικονικές περιηγήσεις στην επιστήμη σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. 
- Το πιλοτήριο του Apollo 10 που ταξίδεψε γύρω από τη σελήνη το 1969 βρίσκεται εδώ, καθώς και ένα ομοίωμα της ατράκτου του Apollo 11. 
- Η ατμομηχανή  Harle Syke Mill, άψογα διατηρημένη, θα τη δείτε να λειτουργεί στον τομέα "ενέργεια". Εκεί επίσης υπάρχει η παλαιότερη ατμομηχανή στον κόσμο και ο πρώτος κινητήρας σιδηρόδρομου. 
- Στην πτέρυγα για την υγεία με χρήση πολυμέσων παρουσιάζονται η ιστορία των πιο γνωστών ασθενειών και μπορείτε να δείτε το βακτήριο e-coli.
- Η φουτουριστική έκθεση με τίτλο "Ποιός είμαι;" παρουσιάζει την επιστήμη του εαυτού μας! Δείχνει πώς οι ανακαλύψεις στη γενετική, στην επιστήμη του εγκεφάλου και τη ψυχολογία βοηθούν να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας. 
 
- Υπάρχουν επίσης εκθέσεις αφιερωμένες στην τηλεπικοινωνία, στο χρόνο, στον καιρό, στη γεωργία, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις πτήσεις, στην ιστορία και άλλα. 
 
 
 
Ο επισκέπτης δεν είναι απλώς θεατής, αλλά συμμετέχει, εξερευνά και πειραματίζεται ώστε να κατανοήσει καλύτερα τα διάφορα επιστημονικά φαινόμενα. 
Πρόσβαση
Με το μετρό, θα κατεβείτε στο σταθμό South Kensington (District, Circle, Piccadilly line) και από εκεί θα περπατήσετε περίπου 10 λεπτά σε ένα υπόγειο πεζόδρομο και θα βρεθείτε ακριβώς στην είσοδο του μουσείο. Μόλις φτάσετε στο σταθμό απλά ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Science museum. 
Ωράριο
Καθημερινά 10-6

tips
* To μουσείο είναι τεράστιο και χρειάζεται αρκετός χρόνος για αν το δείτε! Επιλέξτε ποια εκθέματα θέλετε οπωσδήποτε να δείτε και ξεκινήστε από αυτά.
* Στο μαγαζί θα βρείτε πολλά επιστημονικά παιχνίδια, πειράματα και κατασκευές που μπορείτε να αγοράσετε.
* Εκδρομές, ξεναγήσεις, εισιτήρια για αξιοθέατα και κάρτες των ΜΜΜ θα βρείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου