Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Το Βερολίνο από το Panoramapunkt

Κάντε μια βόλτα με το πιο γρήγορο ασανσέρ στην Ευρώπη και δείτε τη γερμανική πρωτεύουσα από ψηλά! Ο ανελκυστήρας χρειάζεται μόνο 20 δευτερόλεπτα για να ανέβει στον 24ο όροφο.

Οι επισκέπτες έχουν πανοραμική θέα στο Βερολίνο και στα κυριότερα αξιοθέατα του, όπως είναι η πύλη του Βραδεμβούργου, το  κτίριο του κοινοβουλίου (Reichstag), το παλάτι Bellevue, ο πύργος της τηλεόρασης, ο καθεδρικός ναός, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, η εκκλησία  Kaiser Wilhelm Memorial. Αν ο καιρός είναι καλός φαίνεται μέχρι και ο λόφος Teufelsberg. 
 
Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Potsdamer Platz , στο κτίριο Kollhoff-Tower που ολοκληρώθηκε το 1999. Προσφέρει πλατφόρμα παρατήρησης στα 100 μέτρα ύψος, στον 24ο και 25ο όροφο. 
 
Λειτουργεί επίσης και καφετέρια με εκπληκτική θέα. 
 
Υπάρχει έκθεση με φωτογραφίες με την ιστορία της Γερμανίας στον ανοιχτό χώρο του 24ου ορόφου. 
Το εισιτήριο στοιχίζει 7,50 ευρώ. Αν θέλετε να γλιτώσετε την ουρά στα εκδοτήρια, μπορείτε να κλείσετε vip εισιτήρια από πριν (πατώντας εδώ ) με κόστος 10,50 ευρώ. Αξίζει η διαφορά στην τιμή, γιατί είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης με πάρα πολλούς επισκέπτες, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής. 
Ώρες λειτουργίας
Πλατφόρμα παρατήρησης: Καλοκαίρι 10-8 και χειμώνα 10-6. 
Καφετέρια: Καλοκαίρι 11-7 και χειμώνα 11-5

 


tips
* Προτιμήστε να πάτε νωρίς το πρωί που έχει λιγότερο κόσμο.
* Να έχετε χρόνο να καθίσετε στην καφετέρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου