Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γνωριμία με το Μπάνσκο

Το όμορφο και γραφικό Μπάνσκο βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, στους πρόποδες του όρους Πιρίν. Η πόλη είναι μικρή, με περίπου 9.000 κατοίκους που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχε ιδιαίτερο τουρισμό. Από τοτε που φτιάχτηκε το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στην πόλη, μετατράπηκε σε αγαπημένο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

 Στην περιοχή πλέον υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία,όλα 4 και 5 αστέρων, με αρκετά καλές υποδομές που ακολούθησαν ευτυχώς την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έτσι η πόλη παραμένει ιδιαίτερα παραδοσιακή και γτραφική. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του σκι, καθώς είναι αρκετά οικονομική η διαμονή εκεί αλλά και η χρήση του χιονοδρομικού κέντρου. 

Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια και τα παραδοσιακά μαγαζιά ξεκουράζει τους επισκέπτες και προσφέρει χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Ο οικονoμικός καφές και οι παραδοσιακές ταβέρνες με νόστιμα μεζεδάκια, που είναι αρκετά κοντά στις ελληνικές γεύσεις, κάνουν την παραμονή στο Μπάνσκο ακόμα πιο καλή. 
  
 Η πόλη είναι μικρή αλλά όμορφα φτιαγμένη. Ξεχωρίζει η όμορφη πλατεία με τα αγάλματα και το εντυπωσιακό συντριβάνι. 
 Όπως φαντάζεστε δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αξιοθέατο. Η εκκλησία της αγίας Τριάδας, στο κέντρο της πόλης, που χτίστηκε το 1935, αποτελεί το σύμβολο του Μπάνσκο. Επίσης, υπάρχει το μουσείο του Νεόφυτου Ρίλσκι, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Βούλγαρους λόγιους- εκείνος μετέφρασε τη Βίβλο στη βουλγαρική γλώσσα. 
Για τη βραδυνή διασκέδαση μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δεκάδες μπαράκια που είναι γεμάτα νέους κυρίως. Υπάρχουν και κάποια αρκετά μεγάλα κλαμπ. Δελεαστικές είναι οι χαμηλές τιμές στα ποτά!

tips
* Σουβενίρ: ξυλόγλυπτα και πήλινα αντικείμενα.
* Θα βρείτε πολύ καλές τιμές σε χειμερινό εξοπλισμό. 
* Βρείτε προσφορές για διαμονή στο Μπάνσκο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου