Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Floriade: Η διεθνής έκθεση κηπουρικής στην Ολλανδία

Η Floriade είναι διεθνής έκθεση κηπουρικής η οποία διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια σε μια περιοχή της Ολλανδίας. 
Φέτος η έκθεση διοργανώνεται στο Venlo, μια πόλη στη νοτιοανατολική Ολλανδία. Βρίσκεται στην επαρχία της Λιμβουργίας και είναι περισσότερο γνωστό για την ποδοσφαιρική ομάδα  που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας, καθώς και για τις καφετέριές της που, όπως και εκείνες του Μάαστριχτ, πουλούσαν σε πελάτες τους ναρκωτικά.
Ένα από τα νέα θέματα της φετινής έκθεσης είναι το περιβάλλον εργασίας και η οικολογία. Ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και κρατά ως τις 7 Οκτωβρίου.
Το πάρκο έχει έκταση 66 εκτάρια και περιλαμβάνει 5 μοναδικά θέματα από τη φύση από όλο τον κόσμο, κάθε ένα με τη δική του διακόσμηση, πρόγραμμα και δραστηριότητες. 


Την έκθεση εγκαινίασε με γιορτή και εκδηλώσεις η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη. 
Στο Ολλανδικό περίπτερο παρουσιάζονται διάφορα πράγματα που αφορούν την αγροτική ζωή και βιομηχανία της χώρας.
Πανέμορφα λουλούδια, ολάνθιστα σε διάφορα χρώματα μαγεύουν τους επισκέπτες!
  

Πολλές χώρες έχουν τη δική τους μεριά στην έκθεση, παρουσιάζοντας κάτι από τον τόπο τους.
 Εδώ βλέπετε το περίπτερο της Ινδονησίας που παρουσιάζει αρχιτεκτονική από το Μπαλί, την Ιάβα και τη Σουμάτρα. 
  
Πολύ εντυπωσιακή η περιοχή της Ινδονησίας, με αγάλματα του Βούδα και περίτεχνα παραδοσιακά κτίρια. 

Το ισπανικό περίπτερο, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά, παρουσιάζει 10 διαφορετικές περιοχές της χώρας με ποικίλα μέσα, ακόμα και με γεύσεις από παραδοσιακά ισπανικά φαγητά. 

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθώς βοηθούν στο τηγάνισμα των λαχανικών στο "House of taste", ένα κτίριο που περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες. 

Στο πάρκο μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ που πηγαίνει από την μια άκρη ως την άλλη μέσα σε 5 λεπτά και να δείτε πανοραμικά τα πολύχρωμα λουλούδια. 



Σίγουρα είναι μια μοναδική εμπειρία, μια απόδραση στον κόσμο της φύσης, των πολύχρωμων λουλουδιών και ένα ταξίδι σε διάφορα μέρη της γης. 
Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κάποιος στην έκθεση είναι με τρένο. Για χάρτη και αναλυτικές πληροφορίες δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου