Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ξενάγηση στα μέρη που γυρίζεται το Game of Thrones

Δείτε και περπατήστε στα μέρη που γυρίζετε η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones" με δύο μοναδικές ξεναγήσεις που οργανώνει το φετινό καλοκαίρι η Viator. Η σειρά γυρίζετε σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, ωστόσο οι περιοχές με τις οργανωμένες ξεναγήσεις είναι σε 2 διαφορετικές χώρες, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. 

Ντουμπρόβνικ
Ένας τρίωρος περίπατος, με ξεναγό ο οποίος εξηγεί και δείχνει όλα τα σημεία που έγιναν τα γυρίσματα. Εκεί είναι η φανταστική πόλη "King's Landing"- την πρωτεύουσα των 7 βασιλείων, όπου μένουν οι μάλλον ασυμπάθιστοι Lanisters.  

To κάστρο Lovrijenac είναι η κατοικία του βασιλιά Joffrey και της οικογένειας του! Οι επισκέπτες ανεβαίνουν τα σκαλιά και από εκεί βλέπουν τον κόλπο του Blackwater. 
Η ξενάγηση ξεκινά στην πλατεία Pile στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ και καθ' όλη τη διάρκεια ο ξεναγός παρουσιάζει τα ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής θυμίζοντας παράλληλα σκηνές από την τηλεοπτική σειρά.


Οι τιμές της ξενάγησης ξεκινούν από 55 ευρώ το άτομο και περισσότερες πληροφορίες καθώς και για κρατήσεις μπορείτε να δείτε εδώ

Μπέλφαστ
Η ξενάγηση είναι με μικρά λεωφορεία και συνδυάζει την επίσκεψη στα μέρη που γυρίζεται η σειρά καθώς και επίσκεψη στο μνημείο της  Unesco, Giant’s Causeway- στη γη των γιγάντων. 
Οι επισκέπτες περπατούν ως τις σπηλιές που η Μελισσάνδρα γέννησε το μωρό σκιά. Έπειτα βλέπουν το κάστρο  Ballycastle όπου γεννήθηκε ο Varys καθώς και το μέρος όπου η  Ayra Stark ντυμένη ως αγόρι απέδρασε από το King’s Landing. 
Ακολουθεί η μεγάλη εντυπωσιακή γέφυρα που αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα υπάρχει στο background κάποιων σκηνών. 
Η εκδρομή καταλήγει στο μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό Giant’s Causeway. Πληροφορίες για το αξιοθέατο θα βρείτε εδώ
Οι τιμές ξεκινούν από 86 ευρώ και περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα κράτησης θα βρείτε εδώ. Είναι μια εκδρομή - με διάρκεια 9 ώρες περίπου- σε πανέμορφα μέρη και τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου