Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη στην Χύτρα των Κηθύρων

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία των Κυθήρων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια βραχονησίδα που ονομάζεται Χύτρα ή αλλιώς Αβγό. Το τοπίο θυμίζει φυσική πισίνα!
Μια θαλάσσια σπηλιά δημιουργεί εκπληκτικά χρώματα μέσα και έξω από τον βυθό. Στο τέλος της σπηλιάς υπάρχει ένα καταφύγιο για φώκιες. 
  
Το έδαφος της βραχονησίδας είναι απότομο, γεμάτο απόκρημνα βράχια, στα οποία έχουν τις φωλιές τους ένα σπάνιο και προστατευόμενο είδος πουλιών, οι μαυροπετρίτες. Εκεί ανθίζει το τοπικό λουλούδι του νησιού που ονομάζεται Σεμπρεβίβα. 
Πως θα πάτε
Η βραχονησίδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου. Από εκεί μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή με το σκάφος Αλέξανδρος του καπετάν Σπύρου που θα σας ξεναγήσει γύρω από τη βραχονησίδα δίνοντας όμορφες πληροφορίες για το βυθό αλλά και την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. 
Το σκάφος έχει γυάλινο πάτο για να βλέπετε τον βυθό. Η διαδρομή διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει την μετάβαση, επιστροφή και κολυμβητική ξενάγηση από τον καπετάνιο. Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει κολύμπι μέσα στην σπηλιά, τότε θα μεταφερθείτε στην κοντινή και πανέμορφη παραλία της Κυριακουλούς. 
Το εισιτήριο κοστίζει 15ευρώ (για τα παιδιά κάτω των 7 ετών είναι 8ευρώ). Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδρομή θα βρείτε εδώ
 
 

- Να φοράτε μαγιό αν θέλετε να βουτήξετε! Πάνω στο σκάφος υπάρχουν σωσίβια για όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι καθώς και μάσκες για να δείτε τον βυθό. 
- Βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο/δωμάτιο στα Κύθηρα πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου