Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αρμάτα των Σπετσών

Την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη, οι Σπέτσες έχουν την τιμητική τους, καθώς διοργανώνεται ο εορτασμός της Αρμάτας. 
 Πρόκειται για μια βδομάδα με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χορωδίες, παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις με αποκορύφωμα την τελευταία μέρα που γίνεται η αναπαράσταση της ναυμαχίας.
Η γιορτή είναι αφιερωμένη στην μεγάλη ναυμαχία των Σπετσών, όπου στις 8 Σεπτεμβρίου ο τούρκικος στόλος εμφανίζεται ανατολικά των Σπετσών, μεταξύ Σπετσοπούλας και Τρικερίου και ο τρινήσιος στόλος των Σπετσών, της Ύδρας και των Ψαρών, υπό τον ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, κινείται προς αντιμετώπιση των Τούρκων. 


Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή εμφανίζεται ο Σπετσιώτης πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης, ο οποίος καταφέρνει να εισέλθει στο κέντρο του τουρκικού σχηματισμού και να πυρπολήσει την τουρκική ναυαρχίδα. Η ηρωική αυτή πράξη του Σπετσιώτη ναυτικού είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του τουρκικού στόλου από τον Αργολικό κόλπο. Σε ανάμνηση αυτού του ιστορικού γεγονότος οι Σπετσιώτες έκτισαν την εκκλησία της Παναγίας της Αρμάτας στην περιοχή του φάρου των Σπετσών. 
Το νησί γεμίζει με κόσμο, Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ειδικά το σαββατοκύριακο που γίνεται η αναπαράσταση της ναυμαχίας, οι κανονιοβολισμοί και η ρίψη βεγγαλικών, στο λιμάνι των Σπετσών.Το φετινό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. Η εμπειρία είναι μοναδική και αξίζει να βρεθείτε στις Σπέτσες για τη γιορτή της Αρμάτας κάποιο Σεπτέμβρη.
tips
*Η πρόσβαση στο νησί γίνεται 1) από Πειραιά,  με πλοίο της γραμμής - διαρκεί 4.30 ώρες και με ιπτάμενο δελφίνι ή καταμαράν σε 2 ώρες. 
                                                       2) Από Ερμιόνη- περιοχή Κόστα, με καΐκι σε 10 λεπτά.
Για εισιτήρια δείτε εδώ.
* Κλείστε έγκαιρα δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο των Σπετσών κάνοντας κλικ εδώ
* Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την προσφορά:  240€ ( Έκπτωση 50%) στο 4 αστέρων Ξενοδοχείο AKS HINITSA BAY KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KΑΙ 2 Παιδιά, με Ημιδιατροφή (Πλούσιο Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο, στο Πόρτο Χέλι! Προσφέρεται Απεριόριστη Κατανάλωση σε Κρασί, Μπύρες, Αναψυκτικά και Εμφιαλωμένο Νερό κατά την διάρκεια του Δείπνου! Για 2 Παιδιά έως 12 ετών παρέχεται Ελεύθερη Είσοδος με ένα παγωτό και ένα χυμό για το καθένα, στο Θαλάσσιο Πάρκο στο AKS Porto Heli για 2 ημέρες! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων! Ισχύει και για την περίοδο της γιορτής της Αρμάτα που γίνεται στις Σπέτσες!!! Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου