Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι καλύτεροι προορισμοί για το Χειμώνα

Πράγα, Τσεχία
Η Πράγα γίνεται ακόμα πιο παραμυθένια όταν οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι γέφυρες και οι στέγες των σπιτιών καλύπτονται με χιόνι. Ντυθείτε καλά για να αντιμετωπίσετε το κρύο και δείτε την τσέχικη πρωτεύουσα πιο όμορφη από ποτέ! 

Τα πολύ όμορφα καφέ μέσα στην πόλη είναι ιδανικός προορισμός για να γλιτώσετε για λίγο από το πολύ κρύο. Ακόμα ένα θετικό είναι ότι έχει λιγότερους τουρίστες σε σχέση με το καλοκαίρι. 

Σάλτζμπουργκ, Αυστρία
Μια πόλη γραφική και πανέμορφη, με έντονη χριστουγεννιάτικη παράδοση, ιδανικός προορισμός για τα Χριστούγεννα αλλά και όλο το χειμώνα. 
Υπαίθριες αγορές γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ωραίες μυρωδιές ενώ το χιόνι που συνήθως πέφτει ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα όλο το χειμώνα κάνει την πόλη ακόμα πιο όμορφη. 

Tromso, Νορβηγία
Θεωρείται ως η πιο όμορφη πόλη της Νορβηγίας και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα της Αρκτικής. Αποτελεί τον τέλειο προορισμό για το Χειμώνα για όσους επιθυμούν να δουν το βόριο σέλας.

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Το χειμώνα υπάρχουν ελάχιστοι τουρίστες στην πόλη, οπότε όλα τα μουσεία και τα αξιοθέατα θα είναι δικά σας! Συχνά επίσης χιονίζει και οι γέφυρες των καναλιών στολίζονται με το λευκό πέπλο του χιονιού. 

Nagano, Ιαπωνία
 
Καθώς είχε φιλοξενήσει χειμερινή ολυμπιάδα, η πόλη αποτελεί ιδανική βάση για όσους θέλουν να επισκεφτούν τα κοντινά θέρετρα σκι. Όμορφες πλαγιές, γεμάτες φυσικές πηγές και όμορφα τοπία. Εντυπωσιακοί και οι βουδιστικοί ναοί, καλυμμένοι με χιόνι. 
Επιβάλλεται η επίσκεψη στο πάρκο των μαϊμούδων του χιονιού. 

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Είναι ένα από τα πιο κρύα μέρη της Ευρώπης, ωστόσο είναι και από τις ωραιότερες πόλεις ακόμα και το χειμώνα. Μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιες από τις εξωτερικές φυσικές θερμές πηγές, που θεωρείται ότι είναι μοναδική εμπειρία. 
Τον Φεβρουάριο διοργανώνεται το φεστιβάλ των φώτων που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς ολόκληρη η πόλη φωτίζεται με πολύχρωμα φώτα σε διάφορους συνδυασμούς και σχέδια. 

Βερολίνο, Γερμανία
Το Βερολίνο κατά τη διάρκεια των γιορτών έχει πάνω από 60 χριστουγεννιάτικες αγορές! Ξεχωρίζει αυτή που βρίσκεται στο  Rote Rathaus που είναι ιδανική για παιδιά και η διάσημη για τις χειροποίητες δημιουργίες Gendarmenmarkt. 

Οτάβα, Καναδάς
 
  
Το Winterlude είναι ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Γίνεται από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 17 Φεβρουαρίου και είναι διάσημο για τα γλυπτά από πάγο και τα υπαίθρια κονσέρτα. 
Κατά τη διάρκεια των γιορτών όλα τα κτίρια της πόλης γεμίζουν φωτάκια, ενώ από τον Ιανουάριο η πόλη διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα για σκι σε όλο τον κόσμο, το Rideau Canal Skateway με μήκος 7,8 χλμ. 

Ουάσιγκτον, Η.Π.Α.

Αν φτάσετε με τρένο στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α θα δείτε το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σταθμό Union Station. Όλα τα διάσημα κτίρια της πόλης, όπως ο Λευκός οίκος και το μνημείο του Lincoln είναι πανέμορφα μέσα στο χιόνι.
 Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο γίνονται τα λεγόμενα ZooLights σώου στον ζωολογικό κήπο που μένει ανοιχτός ως αργά.  

Εδιμβούργο, Σκωτία
Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, το κάστρο και οι υπέροχοι κήποι κάνουν το Εδιμβούργο μια όμορφη πόλη κάθε εποχή του χρόνου, αλλά το χειμώνα τα τοπία κόβουν την ανάσα. 
Οι κήποι Princes Street Gardens μεταμορφώνονται σε μια χειμερινή παραμυθένια πολιτεία, με πίστα πατινάζ, πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα τροχό, όλα στη σκιά του κάστρου.   Στην άκρη της πόλης, από το σημείο που ονομάζεται Arthur's Seat η θέα είναι πραγματικά μοναδική. 

tips
* O χειμώνας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι κρύος, με μεγάλη πιθανότητα χιονιού και θερμοκρασίες κοντά στο 0. Αυτό όμως δεν σταματά τον ταξιδιώτη που θέλει να απολαύσει υπέροχα χειμερινά τοπία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζεστά ρούχα και παπούτσια!
* Βρείτε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο στην καλύτερη τιμή, διαβάζοντας κριτικές και σχόλια από άλλους ταξιδιώτες για να μην σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις, πατώντας εδώ


Πηγή λίστας: cnn.com
Μετάφραση και επιμέλεια: traveltipsgr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχοι προορισμοί και ειδικά για χειμώνα! αλλά και για εμνάς που δεν το σηκώνει η τσέπη μας το εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί ωραία μέρη και στην Ελλάδα! προσωπικά επισκέπτομαι και νησιά το χειώνα, θεωρώ πως δεν είναι μόηνο για καλοκαιρινές διακοπές. Μέσα στο Νοέμβριο σκοπεύουμε να κάνουμε μια μικρή απόδραση στην Κέρκυρα.
    Είναι αρκετές ωρίτσες όπως βλέπω εδώ https://www.letsferry.gr/gr/upiresies/destinations/provoli-proorismou/kerkura αλλά θέλω πολύ να τηνεπισκεφτώ και πσιτεύω ότι αξίζει πολύ για μια σύντομη χειμερινή απόδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή