Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

La Fontaine Stravinsky- το συντριβάνι του Ιγκόρ Στραβίνσκι

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά συντριβάνια στον κόσμο και βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα. Ονομάζεται La Fontaine Stravinsky, δηλαδή το συντριβάνι του Ιγκόρ Στραβίνσκι που ήταν μουσικός συνθέτης του 20ού αιώνα. 
Το συντριβάνι περιλαμβάνει 16 γλυπτά με παράξενα σχήματα και έντονα χρώματα, όπως οι συνθέσεις του καλλιτέχνη που ξεχώριζαν για τους πιο ιδιόρρυθμους συνδυασμούς ορχηστρικών χρωμάτων, διαφορετικών στιλ, μελωδιών και ρυθμού. 
Το συντριβάνι είναι ρηχό και έχει πλάτος 580 τ.μ.Όλα τα γλυπτά είναι εμπνευσμένα από το χορόδραμα " Ιεροτελεστία της άνοιξης. 
Είναι γνωστό και ως "Fontaine des Automates", και θεωρείται ένα γιγάντιο έργο τέχνης με κίνηση και ήχος που παράγεται υποτίθεται ότι είναι μουσική. 
Βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο Pompidou και την εκκλησία Saint-Merri. Θα πάτε πολύ εύκολα με το μετρό, στη στάση Hôtel de Ville. 
Τα γλυπτά πολύ μοντέρνα και ιδιαίτερα, με έντονα χρώματα ή ασπρόμαυρα!
Το κλειδί του σολ, μουσικές νότες, καρδιά, κατακόκκινα χείλη, γυναικείες φιγούρες, μερικά από τα γλυπτά του συντριβανιού
Πολύς κόσμος επισκέπτεται καθημερινά το συντριβάνι για να φωτογραφηθεί με φόντο τα γλυπτά
Πρέπει να παρατηρήσετε το συντριβάνι από μακρυά αλλά και κάθε μια φιγούρα του ξεχωριστά
Κάτι που μοιάζει με γυναικεία φιγούρα
Και ακόμα μία γυναικεία φιγούρα
Το κλειδί του σολ δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα συντριβάνι αφιερωμένο σε μουσικό συνθέτη
Κάθε γλυπτό διαθέτει σύστημα εκτόξευσης νερού
Και η νυχτερινή του άποψη πολύ εντυπωσιακή

tips
* Δείτε όλες τις αναρτήσεις μας σχετικά με τα αξιοθέατα του Παρισιού εδώ
* Το Παρίσι είναι γεμάτο ξενοδοχεία, καθώς είναι πολύ τουριστική πόλη. Δείτε τα όλα εδώ, με αντικειμενικές κριτικές και βαθμολογία πάντα στην καλύτερη τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου