Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη στο μουσείο του Van Gogh στο Άμστερνταμ

Το Μουσείο του διάσημου ζωγράφου Vincent Van Gogh βρίσκεται στην πατρίδα του, την Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ. 
 
Άνοιξε το 1973 και περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή με πίνακες του ζωγράφου, τοποθετημένους σε χρονολογική σειρά, σε τρεις ορόφους. 
Η έκθεση ξεκινά με κάποια αρχικά σχέδια που έκανε στην Ολλανδία και καταλήγει στα χρόνια που έζησε στη Γαλλία.
Θα δείτε πολλά γνωστά έργα του όπως "Ίριδες", "Ηλιοτρόπια", το πορταίτο του, πολλά τοπία καθώς και άγνωστα αλλά εξίσου σημαντικά έργα του. 
 Ηλιοτρόπια
 Οι πατατοφάγοι
 Ίριδες
 Το υπνοδωμάτιο και το κίτρινο σπίτι
Για να μπορούν οι επισκέπτες να κατανοήσουν την εποχή και την κουλτούρα που έζησε και ζωγράφισε ο Van Gogh, στο μουσείο εκτίθενται έργα και από άλλους καλλιτέχνες της ίδιας περίπου εποχής, όπως οι Gauguin, Monet και Toulouse- Lautrec.
 
Δεδομένου ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Άμστερνταμ , το μουσείο συνήθως έχει πολύ κόσμο και μια τεράστια ουρά για τα εισιτήρια! 

 
Το μουσείο βρίσκεται στην οδό Paulus Potterstraat 7 και ο πιο εύκολος τρόπος πρόσβασης είναι με τα τραμ 2,3,5 και 12 στη στάση Van Baerlestraat. 
Είναι ανοιχτό κάθε μέρα από 9:00 - 18:00 ( τις Παρασκευές μέχρι τις 22:00 όλο το χρόνο και τα Σάββατα μέχρι τις 21:00 τους καλοκαιρινούς μήνες). Το μουσείο κλείνει στις 17:00 από Σεπτέμρβιο μέχρι και Δεκέμβριο.
Στεγάζεται σε δύο κτίρια που ενώνονται εσωτερικά. Είναι πολύ φωτεινό και άνετο για τους επισκέπτες. Για τους ορόδους υπάρχει ασανσέρ και σκάλες.
 
Σε διάφορα σημεία σε κάθε όροφο θα διαβάσετε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή του ζωγράφου, στα αγγλικά. 
 
Δίπλα σε κάθε πίνακα υπάρχει η ονομασία του καθώς και το έτος δημιουργίας του

tips
* Δείτε εδώ όλα τα ξενοδοχεία της Ολλανδικής πρωτεύουσας. 

* Η πτήση για Άμστερνταμ διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου