Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Οι 20 πιο όμορφες περιοχές στη Γαλλία (Πρώτο μέρος)

Υπάρχει λόγος που οι περίπου 85 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο κάνουν τη Γαλλία τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στον κόσμο!

Αναμφίβολα η γαλλική πρωτεύουσα με τις αμέτρητες γέφυρες πάνω από τον Σηκουάνα, τα εντυπωσιακά μουσεία, τον Πύργο του Άιφελ και τόσα άλλα αξιοθέατα, είναι ο νούμερο 1 προορισμός στη Γαλλία. Όλα τα ταξίδια ξεκινούν ή καταλήγουν στην πόλη του φωτός. 

2.Colmar
Μια πόλη γεμάτη χρώματα! Δίπλα στα κανάλια πολύχρωμα λουλούδια και σπίτια βαμμένα με έντονα χρώματα. Βρίσκεται στην περιοχή της Αλσατίας στη βορειοδυτική Γαλλία. 

3. Val d' Isere

Ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα, μόλις 5 χλμ από τα ιταλικά σύνορα. 

 
Ένα πραγματικά εντυπωσιακό μέρος, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, που δικαιολογημένα συγκεντρώνει περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. 

 5. Μασσαλία
 
 Το πιο παλιό λιμάνι της Γαλλίας έχει αέρα και στυλ μεσογειακό. Ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του αλλά και για την πλούσια γευστική κουζίνα του.

6. Mont Blanc
 
Σε υψόμετρο 4.810 μέτρων πάνω στις Άλπεις, αγαπημένος προορισμός για όσους λατρεύουν τα χειμερινά σπορ και το λευκό τοπίο. Το κοντινό χιονοδρομικό και τουριστικό κέντρο Chamonix είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για σκι. 

7. Γαλλική Ριβιέρα
 
Σίγουρα είναι γεμάτη κόσμο και ακριβή, όμως η Γαλλική Ριβιέρα με τις διάσημες πόλεις Νίκαια, Κάννες και Μόντε Κάρλο, είναι ξεχωριστός προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες.

8. Βερσαλλίες, Chateau de Versailles
Κοντά στο Παρίσι, το παλάτι των Βερσαλλιών ξεχωρίζει για την αίγλη, την πολυτέλεια και τον αέρα άλλης εποχής. Εντυπωσιάζει ο κήπος αλλά και η αίθουσα με τους καθρέφτες. 

9. Annecy
 
Μια πόλη στις Άλπεις, γνωστή ως μικρή Βενετία εξαιτίας των καναλιών που περιτριγυρίζονται από όμορφες ταράτσες και σπίτια, και ένα ιστορικό κάστρο. 

10. Λίμνη Annecy
 
Μια αλπική λίμνη, που αποκαλείται η πιο καθαρή λίμνη της Ευρώπης, επειδή τα νερά της είναι πραγματικά κρυστάλλινα. Αγαπημένος τουριστικός προορισμός για κολύμπι και καλοκαιρινά θαλάσσια σπορ. 

Συνεχίζεται....

Πηγή λίστας: cnn
Επιμέλεια-παρουσίαση: traveltipsgr.blogspot.com


1 σχόλιο: