Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Βερολίνου


H πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη για τουρισμό, καθώς έχει πολλά αξιοθέατα και πράγματα για να κάνει κάποιος εκεί. Εδώ παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα τουρισμού του Βερολίνου. 
http://www.booking.com/searchresults.el.html?city=-1746443;aid=370440


1. Reichstag
Το κτίριο της γερμανικής βουλής - ναι εκεί που συχνάζει η μαντάμ Μέρκελ και ο αχώνευτος Σόιμπλε- έχει γίνει το νέο σύμβολο της πόλης.


 
 Οι επισκέπτες από τον γυάλινο θόλο μπορούν να βλέπουν την κίνηση στην πόλη. 
 
2. Η πύλη του Βραδεμβούργου
Σήμα κατατεθέν του Βερολίνου, η πύλη με τα άλογα στην κορυφή, χτισμένη το 1791. Η πλατεία  Pariser Platz ακριβώς μπροστά από την πύλη είναι περιτρυγυρισμένη από σημαντικά κτίρια, όπως το ξενοδοχείο  Αdlon και η ακαδημία τεχνών Akademie der Künste.

3. Ο Πύργος της τηλεόρασης (Fernsehturm)
Φαίνεται σχεδόν από όλη την πόλη, αφού έχει ύψος 368 μέτρα. Μπορείτε να ανεβείτε για να δείτε πανοραμικά όλη την πόλη σε ακτίνα 360 μοιρών. 
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

4. Gendarmenmarkt
Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της πόλης, κοντά στην οδό με τα καταστήματα, Friedrichstraße. Εκεί βρίσκονται τρία από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα αρχιτεκτονικής: το Concert House, o γερμανικός καθεδρικός ναός Deutscher Dom και ο γαλλικός καθεδρικός ναός Französischer Dom. 

5. O Καθεδρικός ναός Berliner Dom 
Τέλειο δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Κοντά επίσης βρίσκεται το Ιστορικό μουσείο καθώς και το νησί των μουσείων.  

6. Kurfürstendamm
Η πιο ακριβή οδός της γερμανικής πρωτεύουσας με το πιο μεγάλο πολυκατάστημα της Ευρώπης, το  KaDeWe.  Αν είστε εκεί με παιδιά, κάντε μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, με μασκότ τις πολικές αρκούδες.

7. Παλάτι Charlottenburg
Λίγο έξω από το κέντρο της πόλης είναι το όμορφο παλάτι με συλλογές από πίνακες και κινέζικες πορσελάνες. Ο κήπος είναι  όμορφος χώρος για περίπατο και χαλάρωση. 

8. Το νησί των μουσείων
Είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο και περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μουσεία της Γερμανίας:  Altes Museum, Neues Museum, Bode Museum, Pergamon Museum και Alte Nationalgalerie. 


9. Το μνημείο του τείχους του Βερολίνου και το  Documentation Centre
Δείτε τα εναπομείναντα τείχη και επισκεφτείτε το κέντρο παρουσίασης της εποχής που Γερμανία ήταν χωρισμένη στα δύο.

10. Potsdamer Platz
Ήταν η καρδιά της πόλης μέχρι πριν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, μετά ερήμωσε μέχρι την πτώση του τείχους και τώρα πια περιβάλλεται από αμέτρητα καταστήματα και ουρανοξύστες. Εκεί φιλοξενούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις και είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κάποιον διάσημο, ειδικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταινιών. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Panoramapunkt για πανοραμική θέα στην πόλη.

tips
* Κάντε μια εκδρομή σε κοντινές πόλεις 
* Αν είστε στο Βερολίνο με παιδιά, σίγουρα θα τους αρέσουν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου