Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Εκδρομή στη Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και βρίσκεται πολύ κοντά στην Βιέννη. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να δείτε το ιστορικό της κέντρο, με το κάστρο, τις εκκλησίες, το παλάτι, το δημαρχείο και τον Δούναβη.




Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης:
Το κάστρο
Καθεδρικός ναός St Martin
To παλιό δημαρχείο
To παλάτι Primacial
Michael's gate (Η πύλη)
Παλάτι Grassalkovich ( η επίσημη κατοικία του προέδρου της χώρας)
Η εκκλησία της Ελισάβετ της Ουγγαρίας - Γνωστή ως η μπλε εκκλησία
Κάστρο Devin (10χλμ έξω από την πόλη)
H εβραϊκή συναγωγή 
Slavin - το μνημείο του πολέμου
O Δούναβης
Πως θα πάτε
Η Μπρατισλάβα συνδέεται με τρένο και λεωφορείο με την Βιέννη (80 χλμ απόσταση). Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. Τα τρένα αναχωρούν κάθε ώρα από το σταθμό Hauptbahnhof της Βιέννης.  

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα της μετακίνησης με πλοίο! Η παρακάτω πρόταση περιλαμβάνει μετάβαση με λεωφορείο από Βιέννη και επιστροφή με πλοίο από Μπρατισλάβα. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να δείτε την πρωτεύουσα της Σλοβακίας σε μια μέρα και να απολαύσετε τις όχθες του Δούναβη στην επιστροφή. Η εκδρομή αναχωρεί καθημερινά στις 8 το πρωί από το κτίριο της όπερας στη Βιέννη (σταθμός μετρό Karlsplatz). 
Φτάνοντας στην Μπρατισλάβα γίνεται ξενάγηση στην παλιά πόλη (στα αγγλικά ή γερμανικά-πρέπει να επιλέξετε γλώσσα προτίμησης). Ακολουθεί το μεσημεριανό φαγητό που περιλαμβάνεται στην τιμή και ελεύθερος χρόνος ως τις 4 το απόγευμα που γίνεται η επιβίβαση στο πλοίο Twin City Liner. Λεπτομέρειες και δυνατότητα κράτησης θα βρείτε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου