Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη στο Bioparc Valencia

Είναι ένα πάρκο με ζώα αλλά όχι ζωολογικός κήπος! Φτιάχτηκε με τη φιλοσοφία ενός χώρου όπου τα ζώα δεν είναι περιορισμένα σε κλουβιά αλλά βρίσκονται πιο ελεύθερα και χωρίζονται μεταξύ τους με ποτάμια, βράχους και πηγές.
Βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας, αλλά το περιβάλλον είναι καθαρά αφρικανικό, με δέντρα, βλάστηση και πετρώματα από όλα τα μέρη της Αφρικής.

 
 
 
     

Το πάρκο φιλοξενεί πολλά ζώα της Αφρικής, όπως κροκόδειλους, ελέφαντες, πολλά είδη πουλιών, γαζέλες, λεμούριους, λιοντάρια, πύθωνες, ρινόκερους, ίαινες, χιμπατζήδες και άλλα πολλά.
 
 
  
Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος και αξίζει να τον επισκεφτείτε, ειδικά αν έχετε μαζί σας παιδιά! Ωστόσο εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους γιατί δεν είναι ένας παραδοσιακός ζωολογικός κήπος αφού οι συνθήκες ζωής των ζώων μοιάζουν αρκετά με το φυσικό τους περιβάλλον.
Στο χώρο του πάρκου λειτουργεί εστιατόριο με ωραία μενού και καλές τιμές. Επίσης υπάρχει καφετέρια για να απολαύσετε ένα ρόφημα ή ελαφρύ σνακ, με αφρικανική θέα!
Πρόσβαση
Με τα λεωφορεία 3,29, 67, 81, 95
Με το μετρό στη στάση Nou d' October. Αλλά μετά έχει περίπου 10 λεπτά περπάτημα.
Εισιτήρια
23,80 ευρώ η είσοδος για εφήβους και ενήλικες
18 ευρώ για παιδιά 4-12 ετών (για παιδιά κάτω των 4, η είσοδος είναι δωρεάν.
Αν έχετε προαγοράσει τα εισιτήρια σας, μπαίνετε χωρίς καμία αναμονή. Δείτε περισσότερα εδώ.
Ωράριο
Το πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί και η ώρα κλεισίματος διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Το χειμώνα κλείνει στις 6, ην άνοιξη στις 7 και το καλοκαίρι στις 8.


2 σχόλια: