Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Loro Parque: Ο πρωτότυπος ζωολογικός κήπος της Τενερίφης

Το Λόρο Πάρκ ( Loro Parque) είναι ένας πρωτότυπος ζωολογικός κήπος στο Πουέρτο ντε λα Κρουζ στην Τενερίφη. Άνοιξε το 1972 σε μια μεγάλη έκταση. Αρχικά είχε μόνο παπαγάλους, για αυτό και ονομάστηκε Loro Parque, που σημαίνει το πάρκο των παπαγάλων. Από τότε  επεκτείνεται συνεχώς και φιλοξενεί πάνω από 300 διαφορετικά είδη ζώων.

Τα ρεκόρ αυτού του πάρκου πάντως είναι πολλά!
Έχει το μεγαλύτερο σώου με δελφίνια στην Ευρώπη, το μακρύτερο τούνελ με καρχαρίες της Ευρώπης, το μεγαλύτερο ταϊλανδέζικο χωριό εκτός Ταϊλάνδης, το δεύτερο μεγαλύτερο σπίτι για όρκες στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο παγκοσμίως εσωτερικό χώρο με πιγκουίνους. 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας διοργανώνονται σώου με όρκες -το οποίο είναι καταπληκτικό-, με θαλάσσια λιοντάρια, δελφίνια και παπαγάλους. 
Τα θαλάσσια λιοντάρια
Οι παπαγάλοι
Αν πάτε, δείτε οπωσδήποτε το σόου με τις όρκες......άκρως εντυπωσιακό! Αν θέλετε να καθίσετε στα μπροστινά καθίσματα θα σας δώσουν αδιάβροχα. Καλύτερα όμως να το αποφύγετε καθώς οι όρκες πετάνε πολύ νερό. Εξάλλου οι κερκίδες είναι αμφιαθεατρικά φτιαγμένες και προσφέρουν καλή θέαση.
Ο χώρος με τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής είναι υπέροχος. Με μηχάνημα παράγονται 12 τόνοι χιονιού καθημερινά για να ζουν οι πιγκουίνοι...σαν το σπίτι τους! Η θερμοκρασία μέσα είναι 0 βαθμούς. Είναι πολύ όμορφα φτιαγμένο το περιβάλλον και οι επισκέπτες παίρνουν μια γεύση από Ανταρκτική. Θα δείτε τέσσερα είδη πιγκουίνων: Αυτοκρατορικούς, gentoo, chinstraps kai Rockhopper.
Στον κήπο, επίσης, φιλοξενούνται χιμπατζήδες, γορίλες, τζάγκουαρ, λευκή τίγρης, πελεκάνοι, φλαμίνγκο, πιράνχας, εξωτικά ψάρια, γιγάντιες χελώνες και αλιγάτορες. 

Πρόσφατα προστέθηκαν στο πάρκο δύο κόκκινα πάντα.

Στον χώρο υπάρχουν διάφοροι κήποι. Ο κήπος με τις ορχιδέες, ο κήπος με τα δρακόδεντρα, ο κήπος με τους φοίνικες, ο κήπος με τους κάκτους και η ζούγκλα! Αξίζουν όλοι μια επίσκεψη, ειδικά η ζούγκλα!!
 
 
Εννοείται πως περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από παπαγάλους, σε ότι χρώμα και είδος φανταστείτε!!
Εντυπωσιακός και ο υδάτινος κόσμος με ψάρια και γενικά θαλάσσια ζωή από όλο σχεδόν τον πλανήτη. 
Για να πάτε στο ζωολογικό κήπο, μπορείτε να πάρετε το χαρακτηριστικό δωρεάν κίτρινο τρενάκι του Loro Parque, που αναχωρεί κάθε 20 λεπτά από την Πλατεία Plaza Reyes Catolicos,  στο κέντρο του Puerto de la Cruz. 
 
Σε μια μεριά του πάρκου ο χώρος έχει μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα. Περπατήστε μέσα στην πυκνή βλάστηση και ζήστε για λίγο την ατμόσφαιρα της ζούγκλας!!

Δείτε το ταιλανδέζικο χωριό. Αυθεντικά σπιτάκια και βλάστηση, σας ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου