Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ο λόφος του Montjüic στη Βαρκελώνη

Ο λόφος Μονζουίκ βρίσκεται στην όμορφη Βαρκελώνη, στη νοτιοδυτική πλευρά του κέντρου της πόλης και αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Το όνομα του ίσως σημαίνει "ο λόφος των Εβραίων", σύμφωνα με την καταλανική γλώσσα, ή προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει " Ο λόφος του Δία". 



 Έχει 173 μέτρα ύψος και καταπληκτική θέα σε όλη την πόλη. Η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ από το σταθμό του metro Parallel. 
  
  
Η εμπειρία με το τελεφερίκ είναι πραγματικά μοναδική γιατί καθώς ανεβαίνεις βλέπεις όλη την πόλη και τη θάλασσα από κάτω. 
 Το Μονζουικ ήταν το κέντρο για τη διεθνή έκθεση του 1929 και για τους ολυμπιακούς αγώνες του 1992. Εκεί βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης όπου έγιναν οι τελετές έναρξης και λήξης αλλά και πάρα πολλά αγωνίσματα. 
Στο λόφο επίσης θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα κτίρια, πάρκα και πλατείες. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για να πάρετε μια ιδέα.
File:Fundació Miró façana.JPG
Joan Miró Foundation
File:Museu Olímpic Joan Antoni Samaranch.JPG
Joan Antoni Samaranch Olympic and Sports Museum
File:050529 Barcelona 135.jpg
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Bοτανικός κήπος
Το ελληνικό θέατρο (Teatre Grec) φιλοξενεί πολλές παραστάσεις, ειδικά το καλοκαίρι. 
Επίσης υπάρχει ένα όμορφο κάστρο του 1640 που μπορείτε να επισκεφτείτε, που λειτουργούσε και σαν φυλακή στα χρόνια του Φράνκο και σήμερα στεγάζει το στρατιωτικό μουσείο. 

Επίσης σε μια μεριά του λόφου λειτουργεί βρίσκεται το El Poble Espanyol, το Ισπανικό χωριό. Φτιαγμένο για τη διεθνή έκθεση, λειτουργεί ως σήμερα και αποτελείται από 117 κτίρια, πλατείες και δρόμους και είναι ένα ιδανικό μοντέλο ισπανικού χωριού. Εκεί μπορείτε να δείτε μερικά δείγματα ισπανικής αρχιτεκτονικής και να αγοράσετε μικρά έργα  τέχνης στα διάφορα μαγαζάκια. 
 
Όπως καταλαβαίνετε μια βόλτα στον υπέροχο λόφο επιβάλλεται αν επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη και ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε θα δείτε τα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν. 

tips
* Στο λόφο μπορείτε να πάτε με το τελεφερίκ ή με λεωφορείο από Plaça d'Espanya. Εμείς προτείνουμε το τελεφερίκ καθώς μέσα από το γυάλινο θάλαμο θα δείτε όλη τη Βαρκελώνη και σίγουρα θα βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. 
* Μπορείτε να πάτε και βράδυ και να δείτε κυρίως το φαντασμαγορικό φωτισμό του Palau National και του Magic Fountain. Πρόκειται για συντριβάνια που ξεκινούν από την Plaça Espanya και φτάνουν ως το Palau National. Για τα τα δείτε δεν χρειάζεται πάλι να ανεβείτε στο λόφο, αρκεί να βρεθείτε στην κεντρική πλατεία και από εκεί να περπατήσετε ή να πάρετε κάποιο λεωφορείο για να ανεβείτε λίγο πιο πάνω. Ενημερωθείτε για το ποιες μέρες και ώρες φωτίζονται τα συντριβάνια, γιατί δεν ανάβουν κάθε βράδυ!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου