Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Οι 10 πιο δημοφιλείς δρόμοι του κόσμου

1. Champs Elysées, Παρίσι
Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων (Avenue des Champs-Élysées) είναι η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου. Το πλάτος της φτάνει τα 71 μέτρα και το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα, ξεκινά από την πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde) και τερματίζει στην περιοχή Place Charles-de-Gaulle (Place de l’Étoile), όπου βρίσκεται η περίφημη Αψίδα του Θριάμβου.
2. Las Ramblas, Βαρκελώνη
Μεγάλη λεωφόρος γεμάτη δέντρα, μαγαζιά και εστιατόρια, ενώνει την Plaza Catalunya με το άγαλμα του Κολόμβου στο Ολυμπιακό λιμάνι. Κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε πολλά υπαίθρια μαγαζιά καθώς και καλλιτέχνες του δρόμου. 

3. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη
Τεράστια λεωφόρος γεμάτη με μαγαζιά των πιο γνωστών και ακριβών οίκων μόδας. Κάποτε εκεί ήταν οι επαύλεις των πλουσίων!  Σήμερα ονομάζεται και είναι ο πιο ακριβός δρόμος του κόσμου. 

4. Appian Way, Ρώμη
Η Αππία οδός ήταν ο πιο μακρύς δημόσιος δρόμος που κατασκευάστηκε στην Ιταλία από τους Ρωμαίους. Οφείλει το όνομά του στον Κλαύδιο Άππιο, ο οποίος κατασκεύασε το πρώτο τμήμα του το 312 π.Χ. Ένας δρόμος γεμάτος μνημεία, αρχαίους τάφους και δίνει στον επισκέπτη μια ευκαιρία επιστροφής στο παρελθόν.


5. Magnificent Mile, Σικάγο
Είναι η αμερικάνικη έκδοση των Ηλύσιων πεδίων του Παρισιού. Πλατιά λεωφόρος με πολλά μαγαζιά, μουσεία, ξενοδοχεία 5 αστέρων και pub. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τυπικές αμερικάνικες μάρκες, όπως disney, nike, apple κ.λ.π. Είναι πάντα πολυσύχναστη! 


6. Gran Via, Μαδρίτη
Κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μαγαζιά, θέατρα και σινεμά, εμπορικά κέντρα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της πολύβουης λεωφόρου στο κέντρο της Μαδρίτης. Συνήθως έχει τρομερή κίνηση από αυτοκίνητα αλλά και πλήθος κόσμου. Αυτό που μαγνητίζει τον επισκέπτη είναι τα όμορφα και ψηλά κτίρια. 


7. Wall Street, Νέα Υόρκη
Αναγνωρισμένη ως παγκόσμια πρωτεύουσα της οικονομίας όταν πριν περίπου 100 χρόνια πολλές οικονομικές εταιρίες αλλά και το χρηματιστήριο άρχισαν να λειτουργούν εκεί. Σήμερα συγκαταλέγεται μέσα στα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. 


8. Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο
Δρόμος με απότομες στροφές με όριο ταχύτητας τα 5 μίλια. Ανηφορικός δρόμος με δέντρα που καταλήγει στο λόφο Russian Hill. Σε αυτό το δρόμο έχουν γίνει γυρίσματα πολλών γνωστών ταινιών, όπως το Vertigo και συμπεριλαμβάνεται σε ηλεκτρονικά παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτου. 

9. Zeil, Φρανκφούρτη
Στο κέντρο της Φρανκφούρτης, μια τεράστια πλατιά πεζοδρομημένη λεωφόρος γεμάτη μαγαζιά, εμπορικά κέντρα και πλατείες. Άνετος δρόμος για περπάτημα και αγορές, αφού η έλλειψη αυτοκινήτων δίνει στον επισκέπτη άνεση και ασφάλεια. 


10. Váci Utca, Βουδαπέστη
Ο δρόμος στον οποίο για πολλούς αιώνες οι Ούγγροι ξοδεύουν τα λεφτά τους. Η ατμόσφαιρα είναι άνετη και φιλική, ενώ καθ' όλη την πεζοδρομημένη λεωφόρο υπάρχουν κτίρια όμορφης αρχιτεκτονικής, πολλά εστιατόρια και καφετέριες. 

(Το άρθρο γράφτηκε σύμφωνα με τη λίστα από το www.tourism-review.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου