Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Βόλτα με τα τελεφερίκ της Βαρκελώνης

Ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε τη Βαρκελώνη από ψηλά είναι να κάνετε μια βόλτα με το τελεφερίκ. Υπάρχουν δύο διαφορετικά, το άσπρο και το κόκκινο. Το Teleférico de Montjuic και το Teleférico del Puerto. 
Ξεκινάμε από το Teleférico de Montjuic που συνδέει την πόλη με τον λόφο Montjuïc. Περνά δίπλα από τη θάλασσα, πάνω από κήπους και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του λόφου.
 

Η διαδρομή του είναι περίπου 750 μέτρα και το ύψος που ανεβαίνει είναι 84,5 μέτρα. 
  
  
Το τελεφερίκ έχει τρεις στάσεις: Parc de Montjuïc, Miramar και Castell de Montjuïc. Μπορείτε να το πάρετε από το σταθμό Paral·lel του μετρό των γραμμών L2 και L3. 
Στο λόφο Μόνζουικ έχετε πολλά να κάνετε, όπως να δείτε το Ολυμπιακό Στάδιο που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα το 1992, να φωτογραφηθείτε με φόντο την πόλη, να δείτε από ψηλά όλα τα ενδιαφέροντα κτίρια της Βαρκελώνης, όπως η Sagrada Familia και το Torre Αgbar, το κάστρο κ.λ.π Δείτε περισσότερα στην ξεχωριστή ανάρτηση μας για τον λόφο Μόνζουικ εδώ
Ώρες λειτουργίας
Το τελεφερίκ λειτουργεί καθημερινά και έχει διαφορετικές ώρες ανάλογα με τους μήνες.
Ιανουάριος και Φεβρουάριος: 10:00- 6:00
Mάρτιος - Μάιος: 10:00- 7:00
Ιούνιος - Σεπτέμβριος: 10:00- 9:00
Οκτώβριος: 10:00 - 7:00
Νοέμβριος και Δεκέμβριος: 10:00- 6:00 
Εισιτήριο
Μονή διαδρομή: 7.50 €  και 5.80 € για τα παιδιά (4-12 ετών)
Με επιστροφή: 10.80 € και 7.80€ το παιδικό 
Βγάλτε εισιτήριο με επιστροφή γιατί είναι πιο οικονομικό αλλά και για να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε δύο φορές τη διαδρομή!
Το Teleférico del Puerto συνδέει το παλιό λιμάνι με την πλαγιά το λόφου. Κάνει διαδρομή 1300 μέτρων περνώντας πάνω από τη θάλασσα και τους πύργους Jaime και San Sebastian. 
Για να μπείτε στο τελεφερίκ ανεβαίνετε με ασανσέρ σε κάποιον από τους τρεις σταθμούς που μοιάζουν με σιδερένιους πύργους. Δεν υπάρχουν θέσεις, το βαγόνι χωρά 20 άτομα και συνήθως υπάρχει κάποιο στρίμωγμα.
Η θέα κόβει την ανάσα, ιδιαίτερα διασχίζοντας τη θάλασσα. Η διαδρομή διαρκεί 7 λεπτά. Λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 6 το χειμώνα και έως τις 8 το καλοκαίρι. 
Το εισιτήριο στοιχίζει 11,5 € η μονή διαδρομή και 16,5 € με επιστροφή.

tips
* Συγκρίνοντας και τα δύο συστήνουμε το Teleférico de Montjuic, γιατί χωράνε  μόνο 4 άτομα, έχει καθίσματα και έτσι η διαδρομή είναι πιο άνετη και απολαυστική. Τα ζευγάρια μάλιστα τα αφήνουν μόνα τους στα βαγόνια ή μπορείτε να τους το 
* Δείτε τα ξενοδοχεία της πόλης, διαβάστε κριτικές και βαθμολογίες από πραγματικούς ταξιδιώτες για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου