Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

10 γιγάντια και αστεία μνημεία του κόσμου!

1. Spoonbridge and Cherry, Minneapolis, Η.Π.Α 
Ένα γιγάντιο κουτάλι με ένα κεράσι βρίσκεται στον κήπο των γλυπτών στην Μινεσότα. Λειτουργεί ως σιντριβάνι. Το νερό που πέφτει κάνει το ολοκόκκινο κεράσι να λάμπει στον καλοκαιρινό ήλιο, ενώ όταν υπάρχει χιόνι μοιάζει σαν μια κουταλιά παγωτού με κεράσι! 

2. Le Pouce, Παρίσι, Γαλλία
"Le Pouce" (ο αντίχειρας) είναι ένα τεράστιο γλυπτό που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο La Defence, στην πόλη του φωτός. Είναι φτιαγμένο από τον διάσημο Cezar Baldaccini με βάση το δικό του δάχτυλο!!

3. Ασημένιος σκύλος, Denver, Κολοράντο, Η.Π.Α
Βρίσκεται έξω από το καταφύγιο ζώων, ένας τεράστιος ασημένιος σκάλος που λάμπει στο φως του ήλιου, ενώ από το απόγευμα και μετά, φωτίζεται με φώτα led. 

4. Κορίνες μπόουλινγκ, Αϊντχόβεν, Ολλανδία
Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των λεωφόρων Kennedylaan και Fellenoord στο κέντρο της πόλης. 

5. Ανανάς, Bathurst, Νότια Αφρική
Ένας γιγάντιος ανανάς βρίσκεται στην χώρα του ανανά. Έχει 3 ορόφους και μέσα σε αυτόν οι επισκέπτες μαθαίνουν τα πάντα για τη βιομηχανία του ανανά. Η θέα από τον τελευταίο όροφο προς τον ινδικό ωκεανό είναι μαγευτική! 

6. Γιγάντιο πριόνι, Τόκυο, Ιαπωνία
Ένα τεράστιο πριόνι με κόκκινη χειρολαβή, βρίσκεται στην είσοδο του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου στο Τόκυο και μοιάζει σαν να είναι καρφωμένο στο γρασίδι. 

7. Το κορίτσι που ονειρεύεται, St Helens, Αγγλία
Βρίσκεται ανάμεσα στο Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ, πάνω στον αυτοκινητόδρομο M62. Είναι το πρόσωπο μιας κοπέλας με κλειστά μάτια, που ονειρεύεται. 

8. Το γιγάντιο άγαλμα της Marilyn Monroe, Palm Springs, Καλιφόρνια, Η.Π.Α
Ζυγίζει περίπου 10 τόνους και αναπαριστά την κλασσική σκηνή από την ταινία "7 χρόνια φαγούρας" .

9. Γιγάντιος αστακός, Kingston, Αυστραλία
Ονομάζεται Larry και είναι ένας τεράστιος αστακός, που δημιουργήθηκε το 1979 και καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα τοπικό εστιατόριο και στο κιόσκι πληροφοριών για τους τουρίστες. 

10. H μαγική βρύση, Cadiz, Ισπανία
Βρίσκεται στην Aqualand, μια μεγάλη βρύση που ρίχνει συνέχεια νερό και μοιάζει να αιωρείται στον ουρανό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου