Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Top 10 αποδράσεις σε ευρωπαϊκό νησί για αυτή την εβδομάδα

1. Ρόδος
   
Η Ρόδος έχει πλούσια ιστορία από τα αρχαία ακόμα χρόνια και είναι παγκόσμια γνωστή για τα αξιοθέατά της με σημαντικότερο τη μεσαιωνική πόλη. Πανέμορφες παραλίες, αρχαίοι οικισμοί και μοναδική φυσική ομορφιά, δίκαια βάζουν το νησί στην πρώτη θέση της λίστας. 

 2. Κάπρι, Ιταλία
     Γραφικό νησί στη νότια Ιταλία. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη. Πλοία και καταμαράν αναχωρούν καθημερινώς από το λιμάνι της Νάπολι για το Κάπρι. Μπροστά στα δικά μας νησιά είναι μάλλον κατώτερο αλλά δεν παύει να είναι κάτι διαφορετικό!

 3. Σαντορίνη, Ελλάδα
   
Είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου με μοναδική ομορφιά. Όποιος την επισκεφτεί μαγεύεται πραγματικά με την τόση ομορφιά!


 4. Μάλτα
  
Ένα μικρό νησί με δαντελωτές ακτές, φυσική ομορφιά, μεσαιωνική πόλη, γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς, λιμάνι και τόσα άλλα! Παντού υπάρχει η αίσθηση από την εποχή των Ιπποτών.


5. Σαρδηνία, Ιταλία
    
Η Σαρδηνία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας και γενικότερα της Μεσογείου με έκταση 23.821 τ.χλμ. και πληθυσμό 1,67 εκατομμυρίων. Βρίσκεται νότια της Κορσικής από την οποία χωρίζεται με το στενό του Μπονιφάτσιο.  Οι ακτές της Σαρδηνίας είναι βραχώδεις χωρίς μεγάλες κολπώσεις γι΄ αυτό και η νήσος χαρακτηρίζεται γενικά ως «αλίμενος».


 6. Κανάρια νησιά, Ισπανία
   
Οι Κανάριες Νήσοι είναι μια συστάδα νησιών που βρίσκεται ΒΔ. της Αφρικής στον Ατλαντικό Ωκεανό και μόλις 350 περίπου μίλια έναντι και δυτικά των ακτών του Μαρόκου. Περιλαμβάνει επτά κύρια νησιά:  Γκραν Κανάρια, Φουερτεβεντούρα, Λανθαρότε, Τενερίφη,  Λα Πάλμα,  Γκομέρα,  Ιέρρο  Ελ Χιέρο) και πολλά άλλα μικρότερα.


 7. Ίμπιζα, Ισπανία
   
Μια από τις Βαλεαρίδες νήσους, νεανικός προορισμός για έντονη νυχτερινή ζωή και μπάνια στις πανέμορφες αλλά πολυσύχναστες παραλίες. 


8. Κέρκυρα 

Στην είσοδο της Αδριατικής, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές βρίσκεται το πανέμορφο νησί Κέρκυρα.  Το νέο τμήμα της πόλης χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες πλατείες της τις μεγάλες λεωφόρους και τα σύγχρονα κτίρια. Το παλιό τμήμα Κέρκυρας είναι από τα πιο γραφικά μέρη στην Ελλάδα με τα χαρακτηριστικά παλιά καλντερίμια τα γνωστά σε όλους και χιλιοτραγουδισμένα, Καντούνια της Κέρκυρας. Αυτή είναι η παραδοσιακή Κέρκυρα με το εντελώς ξεχωριστό στύλ της μεσαιωνικής πολιτείας.


 9. Μαγιόρκα, Ισπανία
    
Συχνά ονομάζεται η Χαβάη της Μεσογείου! Λευκές αμμουδιές, φοίνικες, καταγάλανα νερά, γραφικά χωριουδάκια, πανέμορφη πρωτεύουσα συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό, ιδανικό για όμορφες καλοκαιρινές διακοπές. 


10. Μαδέρα, Πορτογαλία      
   
Γνωστή αρχικά στους Ρωμαίους ως «Πορφυρά νησιά», ανακαλύφθηκε εκ νέου (τυχαία) από τους Πορτογάλους ναυτικούς και προσαρτήθηκε στην Πορτογαλία το 1418.  Η Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο είναι τα μόνα κατοικημένα νησιά. Αυτά τα νησιά είναι ένα πορτογαλικό αυτόνομο αρχιπέλαγος στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.  Το κλίμα των νησιών είναι υποτροπικό, κυρίως όμως υγρού ωκεάνιου τύπου, και επηρεάζεται από το θερμό ρεύμα του Κόλπου (Gulf stream). Η βλάστηση των νησιών είναι πλούσια συμπεριλαμβανομένου και ενός είδους δάφνης που σχηματίζει μάλιστα και ολόκληρα δάση.

Από το www. tripadvisor.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου