Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Σκόπελος: To νησί του "Mamma Mia"

To Σεπτέμβριο του 2007 στη Σκόπελο γυρίστηκε η επιτυχημένη ταινία μιούζικαλ Mamma Mia με λαμπερούς πρωταγωνιστές όπως η Merryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan και Colin Firth.  

Αν έχετε δει την ταινία και πάτε στην Σκόπελο να ξέρετε ότι αυτές είναι οι τοποθεσίες που γυρίστηκε η ταινία:

Παραλία Καστάνι : Η εντυπωσιακή παραλία στη δυτική ακτή της Σκοπέλου αποτέλεσε την παραλία της Donna. Εδώ έλαβαν χώρα εντυπωσιακές σκηνές πάνω στην άμμο, καθώς επίσης μπαρ και στην προβλήτα που έστησε η ομάδα των σκηνογράφων.


Τα Τρία Δέντρα, Αμάραντος : Νότια του Αγνώντα, υπάρχει ένα χωμάτινο μονοπάτι που διακλαδώνεται μέσα στο δάσος και οδηγεί σε διάφορους απόμερους μικρούς όρμους - ένας από αυτούς ονομάστηκε τα Τρία Δέντρα από την ομάδα της Mamma Mia! Είναι η τοποθεσία για τη σκηνή του πικνίκ και επίσης από τα γυρίσματα "Στο Μονοπάτι για τη Βίλα Donna".


Γλυστέρι : Στα Βόρεια της Σκοπέλου, περίπου 15 λεπτά από τη Χώρα, υπάρχει μια μικρή βραχώδης χερσόνησος απαράμιλλης ομορφιάς, που κατηφορίζοντας καταλήγει σε μια παραλία με βότσαλα. Εδώ γυρίστηκαν έξι σκηνές, μεταξύ των οποίων "Τα Σκαλιά προς τη Βίλα Donna".


Άγιος Ιωάννης : Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται σ' ένα βράχο ύψους 100 μέτρων, περικυκλωμένο από θάλασσα. Σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό, καταφθάνει η γαμήλια συνοδεία ενώ η Donna με τον Sam ερμηνεύουν το συγκλονιστικό "The Winner Takes it All". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου