Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτογραφικό ταξίδι στην Κίνα

Γνωρίστε τις πόλεις της Κίνας, τόσο διαφορετικές και τόσο ιδιαίτερες, μέσα από το φακό του National Geographic.

Hong Kong Cityscape
Oι ουρανοξύστες καθρεφτίζονται με τα φώτα τους στα  νερά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, και σηματοδοτούν την ευημερία του Χονγκ Κονγκ. Είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο, με επτά εκατομμύρια κατοίκους. 

Nanjing Road, Σαγκάη
Οι καταναλωτές κάνουν βόλτα κατά μήκος Nanjing Street, όπου η λάμψη των φωτεινών επιγραφών, η πολύχρωμη ζωή και οι βιτρίνες δημιουργούν την πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Σαγκάης. Η κυβέρνηση ελπίζει να μετατρέψει Nanjing Οδό στην Πέμπτη Λεωφόρο της Κίνας.

Beijing forbidden city - Πεκίνο
Έχει μπει στη λίστα με τα  Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το αυτοκρατορικό παλάτι στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνο, ήταν το σπίτι των αυτοκρατόρων.Περιέχει 9.999 δωμάτια-το εννέα είναι ένα τυχερός αριθμός για τους προληπτικούς Κινέζους.
Πρωινό στο Chengdu
Αν και η Κίνα είναι ευρύτερα γνωστή για τα προϊόντα ρυζιού, μεγάλες καλλιέργειες σίτου στο βόρειο παρέχουν άφθονο αλεύρι για τους αρτοποιούς. Αχνιστά ψωμάκια γεμιστά με κρέας ή λαχανικά, που είναι γνωστά ως baozi, είναι ένα δημοφιλές πρωινό στο δρόμο.

Yu Yuan Teahouses
Κοντά στο ναό Chenghuang στη Σαγκάη, είναι το περίφημο Παζάρι με τα Teahouses, όπου οι τουρίστες συρρέουν κάθε πρωί για να αγοράσουν μαργαριτάρια, και αντίκες.

Σαγκάη
Από τον  πύργο του Shanghai World Financial Center ο επισκέπτης απολαμβάνει μια απαράμιλλη θέα της  της πόλης. Στα 492 μέτρα, το κτίριο είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Κίνα και διαθέτει τουψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης του κόσμου στον εκατοστό όροφο. Το κτίριο, που ξεκίνησε το 1997, χρειάστηκε 14 χρόνια και περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να δημιουργηθεί.

Οι αυτοκινητόδρομοι της Σαγκάη
Το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο αυτοκινητόδρομων της Σαγκάη που συνδέει πάνω από 500 πόλεις και  22 επαρχιακές περιοχές.

Jin Mao Tower, Σαγκάη
Συνδυάζοντας την κινεζική αρχιτεκτονική με την τελευταία τεχνολογία, το Jin Mao Tower μπορεί να υπερηφανεύεται για τους 88 ορόφους που φτάνουν τα 421 μέτρα. Στον τελευταίο όροφο το  Skywalk δίνει στους επισκέπτες μια πανοραμική ματιά στην πόλη καθώς και στο υπέροχο αίθριο στο κέντρο του κτιρίου.

Τελετή στον ναό Temple of Heaven
Ντυμένος ως αυτοκράτορας προβάρει του βήματα του για την τελετή για το κινεζικό σεληνιακό Νέο Έτος,  στο Ναό του Ουρανού στο Πεκίνο. 

Πηγή: www.nationalgeographic.com
Μετάφραση από Travel Tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου