Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τα 10 μέρη με τους περισσότερους επισκέπτες

1. Times Square, Νέα Υόρκη
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 39,200,000
Οι τουρίστες συρρέουν στην διάσημη πλατεία για να δουν τα φώτα, τα σώου, τα πολυκαταστήματα και να διασκεδάσουν στις πεζοδρομημένες περιοχές με τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Η περιοχή εμφανίζεται σε πάρα πολλές ταινίες και σίγουρα κάθε επισκέπτης της όμορφης πόλης θα περάσει από εκεί για να φωτογραφηθεί με φόντο τα μεγάλα κτίρια με τα έντονα χρώματα και τον πολύ κόσμο. 

2. Central Park, Νέα Υόρκη
Επισκέπτες κάθε χρόνο:38,000,000
Το Σέντραλ Παρκ είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο (8043 στρέμματα, 3,41 km²) στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α, ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου, καθιστώντας τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους γι΄ αυτό.


3. Union Station, Ουάσινγκτον
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 37,000,000
Άνοιξε το 1907, αυτός ο πολυσύχναστος σταθμός είναι πάντα γεμάτος κόσμο αφού εκτός από κέντρο των μέσων μαζικής μεταφοράς, έχει πάνω από 70 μαγαζιά και αποτελεί βασική στάση κάθε τουριστικού τουρ στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κτίριο είναι πολύ όμορφο με ιδιαίτερη διακόσμηση. 


4. Las Vegas strip, Λας Βέγκας
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 29,467,000
Η πόλη της αμαρτίας είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο. Μετά την προβολή της ταινίας "The Hangover" to 79% των τουριστών επέλεξαν να μείνουν σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία, όπως το Caesar's Palace- εκεί όπου έμειναν οι 4 πρωταγωνιστές στην ταινία. Είναι το μέρος που τα έχει όλα...χλιδή, λάμψη, φώτα, καζίνο, διασκέδαση και φυσικά εκεί  γίνονται οι πιο γρήγοροι γάμοι! 
5. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα στο Οντάριο και τη Νέα Υόρκη
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 22,500,000
Σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα, στα διεθνή σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριο και το Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat : οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna. Είναι φημισμένοι τόσο για την ομορφιά τους όσο και ως πολύτιμη πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.


6. Grand Central Terminal, Νέα Υόρκη
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 21,600,000
Οι επισκέπτες του σταθμού σταματούν για να παρατηρήσουν τη γυαλιστερή οροφή του κτιρίου που μοιάζει με νυχτερινό ουρανό. Υπάρχουν μαγαζιά καθώς και πολλές εκδηλώσεις που σε παρασέρνουν ενώ στον κάτω όροφο βρίσκεται το γνωστό από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά " Mad Men" Oyster Bar, που σερβίρει περισσότερα από 2 εκατομμύρια πιάτα με θαλασσινά το χρόνο. 


7. Faneuil Hall Marketplace, Βοστόνη
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 18,000,000
Δημιουργήθηκε το 1742 και τότε φιλοξενούσε μεγάλες ομιλίες, όπως των Samuel Adams και George Washington. Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη υπάιθρια αγορά με 100 εξειδικευμένα μαγαζιά σε ένα μεγάλο πλακόστρωτο δρόμο γεμάτο από τουρίστες αλλά και καλλιτέχνες των δρόμων. 


8. Disney World's Magic Kingdom, Ορλάντο
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 16,972,000
Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο, ειδικά για οικογένειες με παιδιά. Είναι το θεματικό πάρκο που σε όλο τον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες. Το κάστρο της Σταχτοπούτας με ύψος 189 πόδια, είναι το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο του κάστρου. Ξεχωρίζουν επίσης οι κλασσικές βόλτες με τον Dumbo και άλλους ήρωες του Disney και η νεότερη προσθήκη με τους Πειρατές της Καραϊβικής. 


9. Disney Park, Anaheim, Καλιφόρνια
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 15,980,000
Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης, ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλλων μορφών δραστηριότητες βασισμένο στους ήρωες και τις ταινίες του Disney. Αγαπημένος προορισμός όλων των παιδιών αλλά και των μεγάλων! Διαδραστικά παιχνίδια περιπέτειας, όμορφες παραμυθένιες διαδρομές, σκηνικά κινούμενων σχεδίων...ένας αλλιώτικος, χαρούμενος, παραμυθένιος κόσμος. 


10. Grand Bazaar, Κωνσταντινούπολη
Επισκέπτες κάθε χρόνο: 15,000,000
Μια από τις παλιότερες- λειτουργεί από το 1461- και μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο με περισσότερους από 58 δρόμους και 4.000 μαγαζιά. Πασίγνωστο για τα μαγαζιά με κοσμήματα, κεραμικά, χειροποίητα αντικείμενα, μπαχαρικά και χαλιά. Περιλαμβάνει επίσης πολλά εστιατόρια, δύο χαμάμ, συντριβάνια και 2 τζαμιά. Πρόκειται για 12 κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους με 22 πόρτες. 


Η λίστα είναι από το http://travel.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου