Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Καλύτερο νησί του κόσμου: η Σαντορίνη!

 Άλλη μια πρωτιά και διάκριση για τη Σαντορίνη, από το BBC αυτή τη φορά. Σύμφωνα με το βρετανικό κανάλι, το όμορφο νησί των Κυκλάδων είναι το καλύτερο νησί παγκοσμίως. Δείτε τη λίστα με τα 5 καλύτερα νησιά στον κόσμο:

1. Σαντορίνη
 Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο μέρος αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα.

2. Μπαλί, Ινδονησία
Τριγυρισμένο από τα ζεστά νερά του Ινδικού ωκεανού, το Μπαλί είναι ένα από τα 17.500 νησιά στο Ινδονησιακό αρχιπέλαγος. Νησί με πολύχρωμες γειτονιές, που παρά την τουριστική ανάπτυξη, διατηρεί την απαράμιλλη λάμψη και ομορφιά του.

3. Cape Brenton, Καναδάς
Οι αναγνώστες αγαπούν αυτό το νησί στη Νέα Σκοτία (Nova Scotia) για για τις μαγευτικές του εικόνες: παραλίες κάτω από βράχους, δασώδη ακροτήρια με φάρους. Η τοπική κουλτούρα είναι ένα μίγμα πολλών λαών και δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο νησί. 
4. Boracay, Φιλιππίνες
Είναι ένα μικρό και σχεδόν άγνωστο νησί της Ασίας, ιδανικό για παραθαλάσσια απόδραση. Για να βρείτε αυτό το νησί με τις υπέροχες αμμουδιές θα πάτε με πτήση μίας ώρας από τη Μανίλα στο Caticlan και από εκεί σε 10 λεπτά με το φέρυ μποτ. Πηγαίντε άμεσα, πριν γίνει γνωστός τουριστικός προορισμός! 

5. Great Barrier Reef, Αυστραλία
 Παρόλο που ο διαγωνισμός για το καλύτερο νησί της Αυστραλίας ήταν δύσκολος, καθώς εκεί βρίσκονται τα υπέροχα νησιά Bora-Bora, Φίτζι και η Ταζμανία,  το Great Barrier Reef, (στα ελληνικά Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος) είναι αναμφίβολα ο νικητής και με διαφορά.  Η περιοχή έχει τα πιο καθαρά νερά και  εκπληκτικά κοράλλια γεμάτα απίθστευτη θαλάσσια ζωή - φάλαινες, χελώνες, γιγάντιες αχιβάδες και άλλα 400 διαφορετικά είδη ζουν στα νερά του νησιού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου