Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικο ταξίδι στο Ρέικιαβικ

Χειμώνας στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας σημαίνει....αναμφίβολα πολύ κρύο αλλά είναι και η ιδανική εποχή για να πετύχετε το μοναδικό φαινόμενο του βόρειου σέλας. Παρουσιάζουμε τη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε το χειμώνα στο Ρέικιαβικ.
1. Πηγαίνετε να δείτε το βόρειο σέλας με μια οργανωμένη εκδρομή με λεωφορείο, τζιπ ή πλοιάριο! Είναι προτιμότερο να κάνετε μια εξόρμηση με ειδικούς που ξέρουν πότε και που θα έχετε την πιο καθαρή προβολή των χρωμάτων στον ουρανό, παρά να στέκεστε μόνοι μέσα στο κρύο περιμένοντας να το βρείτε!
 
2. Επισκεφτείτε μία από τις 16 θερμαινόμενες πισίνες της πόλης και κολυμπήστε ενώ πέφτουν νιφάδες γύρω σας! Θα είναι σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία!
3. Για όσους ψάχνουν δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή! Κάντε διαδρομή με snowmobile ή στον πάγο ή μια βόλτα με ελικόπτερο για να απολαύσετε από ψηλά το λευκό τοπίο.  
4.  Η πολιτιστική ζωή στο Ρέικιαβικ είναι πολύ υψηλού επιπέδου το χειμώνα, καθώς στα μουσεία υπάρχουν πολλές προσωρινές εκθέσεις, διοργανώνονται πολλά κονσέρτα και θεατρικά σόου. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τις μέρες που θα πάτε.
5. Κάντε ιππασία σε χωράφια από λάβα και δοκιμάστε την βόλτα με το πολύ δυνατό ισλανδικό άλογο που ονομάζεται tölt.
6. Από τις 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα χειμερινά δρομολόγια του Φέρι μποτ μόνο τα Σαββατοκύριακα, προς το  Viðey island. Πρόκειται για ένα νησάκι με τον εντυπωσιακό Imagine Peace Tower που έφτιαξε η Γιόκο Όνο προς τιμήν του Τζον Λένον. Στις 8 Οκτωβρίου που είναι η ημερομηνία γεννήσεως του Λένον φωτίζεται μοναδικά και ως τις 8 Δεκεμβρίου, την ημέρα του θανάτου του. Φτάνοντας στο νησάκι μπορείτε να ζεσταθείτε με μια κούπα ζεστής σοκολάτας και να απολαύσετε μια βάφλα. 
7. Επισκεφτείτε τη  λίμνη Tjörnin και παίστε τις πάπιες! To τοπίο είναι ακόμα πιο όμορφο όταν είναι χιονισμένο. 
 
8. Ζεσταθείτε πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή μια παραδοσιακή κρεατόσουπα- ίσως με κρέας ταράνδου- σε ένα από τα πολλά καφέ και εστιατόρια που υπάρχουν στην πόλη.
9. Διασκεδάστε σε ένα από τα γνωστά φεστιβάλ, όπως το  Iceland Airwaves και το Food and Fun ή απλά απολαύστε τη δυνατή νυχτερινή ζωή του Ρέικιαβικ τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα. 
10. Περάστε την παραμονή πρωτοχρονιάς στην Ισλανδική πρωτεύουσα. Οι Ισλανδοί συγκεντρώνονται και απολαμβάνουν μεγάλα οικογενειακά δείπνα και έπειτα παρακολουθούν τοπικά bonfire. Τα μεσάνυχτα αμέτρητα πυροτεχνήματα χρωματίζουν τον ουρανό από πολλές γωνιές της πόλης για να καλωσορίσουν το νέο χρόνο.
Γενικά η περίοδος των γιορτών είναι πολύ όμορφη στο Ρέικιαβικ. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τις χριστουγεννιάτικες αγορές, να δουν εκθέσεις με χριστουγεννιάτικα θέματα στα μουσεία και να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο γύρω από την πόλη. 
 
Αν είναι τυχεροί θα δουν το βόρειο σέλας! Επίσης μπορούν να απολαύσουν εορταστικό δείπνο στα καλά εστιατόρια της πόλης, που περιλαμβάνει hangikjöt (καπνιστό αρνίσιο κρέας με πατάτες και λευκή σάλτσα) και laufabrauð (νόστιμο, λεπτό και τραγανό ψωμί).  
tips
* Ζεστά και ισοθερμικά ρούχα απαραίτητα. Σίγουρα θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πολύ τσουχτερό κρύο!
* Να έχετε υπόψη σας ότι το φως της ημέρας στην καρδιά του χειμώνα διαρκεί 4-5 ώρες, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που δεν δύει σχεδόν καθόλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου