Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην Κίνα

Οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν για θρησκευτικούς λόγους, όμως στολίζουν παντού και όλες οι πόλεις αποκτούν μια ιδιαίτερη λάμψη. Η γιορτή των Χριστουγέννων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα στο Χονγκ Κονγκ- όπου η μέρα των Χριστουγέννων είναι αργία-, στο Πεκίνο και στη Σαγκάη. 

 Για τους περισσότερους Κινέζους τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν με φίλους και να ανταλλάξουν δώρα, να απολαύσουν καλό φαγητό και να διασκεδάσουν. 
   
Η γιορτή θυμίζει περισσότερο τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, παρά μια οικογενειακή γιορτή, αφού την παραμονή των Χριστουγέννων οι δρόμοι γεμίζουν με ερωτευμένα ζευγάρια, που κρατούν ανθοδέσμες και αρκουδάκια. 
Πρόκειται μάλλον για μια εμπορική γιορτή και οι Κινέζοι βάζουν τα δυνατά τους με τους στολισμούς που άλλοτε είναι ωραίοι, άλλοτε υπερβολικοί και παράξενοι! Ας κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στην μακρινή Κίνα για να δούμε τα χριστουγεννιάτικα τους δέντρα και στολίδια
Ένα δεκάμετρο άγαλμα καρυοθραύστη στέκεται μπροστά από μια γιορτινή τούρτα στο Xintiandi South bank, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Ένα ψηλό δέντρο με κορδέλες στέκεται στο κέντρο της Times square στη Σανγκάη. 
Είναι ίσως το πιο όμορφο κινέζικο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Σαγκάης. Έχει ύψος 18 μέτρα και είναι στολισμένο από την κορυφή μέχρι κάτω με κρύσταλλα Swarovski και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Grand Gateway 66.

Ένα δέντρο με πιο πατριωτικό χαρακτήρα στήνεται στο New Heights εστιατόριο και έχει για κορυφή μια μεγάλη κινέζικη σημαία.
Άγιος Βασίλης με τη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου σε σχήμα πυραμίδας στολίζει την πλατεία Xinmei Union square. 
 
Πρωτότυπος στολισμός, αντί για δέντρο υπάρχει μια τεράστια χρυσή άρπα με γιορτινά στολίδια στο κάτω μέρος. Θα το δείτε στο Times square Pudong.
 Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Hong Kong plaza ξεχωρίζει με τα δώρα του οίκου Cartier που λογικά...είναι άδεια!!
 
Δοκιμάστε την αίσθηση προσανατολισμού σας, σε αυτόν τον χριστουγεννιάτικο λαβύρινθο στο Jinqiao Life Hub.
 Τρία ιδιαίτερα και καλλιτεχνικά δέντρα στολίζουν την οδό Wangfujing στο Πεκίνο. 
 
Στο βορρά, όπου υπάρχει πραγματικό χιόνι στο εμπορικό κέντρο Shenyang Joy City, έχει φτιαχτεί ένα δέντρο με 320 καινούρια ποδήλατα! Έχει ύψος 12 μέτρα και είναι σίγουρα πρωτότυπο!
H σειρά με τα ελάφια με μήκος 5 ορόφων, δεσπόζει στο εμπορικό κέντρο Shenyang. 

 Με πληροφορίες από cnn.com/travel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου