Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Sapporo Yuki Matsuri: Το φεστιβάλ χιονιού της Ιαπωνίας

To  Sapporo Snow Festival είναι ένα από τα σημαντικότερα χειμερινά γεγονότα σε ολόκληρη την Ιαπωνία. 
Κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, επισκέπτονται την πόλη Sapporo για να δουν απίθανα γλυπτά από χιόνι και πάγο που εκτίθενται στο πάρκο Odori, στους εξωτερικούς χώρους του  Community Dome Tsudome και κατά μήκος της κύριας οδού Susukino. 

Για 7 ημέρες, η πόλη μετατρέπεται σε μια πολιτεία απόλυτα χειμωνιάτικη και μαγευτική! Το φεστιβάλ για το 2014 ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου. 
Το Σαππόρο, στα Ιαπωνικά γράφεται  札幌 , είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Χοκάιντο, της βορειότερης των τεσσάρων μεγάλων νήσων που αποτελούν την Ιαπωνία. Είναι γνωστό  για την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του 1972 και για το ετήσιο φεστιβάλ χιονιού. Είναι μια νέα και μοντέρνα πόλη και πολύ διαφορετική γιατί έχει σχεδιαστεί με αμερικανικά πρότυπα. Διαθέτει μετρό και πολλά πανεπιστήμια, ομάδα μπέιζμπολ και ποδοσφαίρου. 
Συνολικά παρουσιάζονται 199 γλυπτά από πάγο και χιόνι. Δείτε τις φωτογραφίες και θαυμάστε αυτήν την ιδιαίτερη τέχνη! 
H αφίσα του φεστιβάλ
 Team Crereco, ένα γιαπωνέζικο γκρουπ, τραγούδησε και χόρεψε μπροστά στο γλυπτό που παρουσιάζει το κτίριο του εθνικού μουσείου της Ταϊβάν. 
 India’s Tomb of Itimad-ud-Daulah
Taiwan’s National Palace Museum                      
 Αντίγραφο του κτιρίου του Σουλτάνου Abdul Samad που βρίσκεται στη Μαλαισία

 India’s Tomb of Itimad-ud-Daulah
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου