Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γιαπωνέζικος πύργος και κινέζικη παγόδα....στις Βρυξέλλες!

Μπορείτε να δείτε αυθεντική κινέζικη παγόδα και γιαπωνέζικο πύργο στην Ευρώπη! Τα μουσεία τις Άπω Ανατολής βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στην ευρύτερη περιοχή Laken.
Η κινέζικη παγόδα

 Ο γιαπωνέζικος πύργος

Η ιστορία της κατασκευής των δύο κτισμάτων ξεκινά από το 1900, όταν ο βασιλιάς Λεοπόλδος β' ενθουσιασμένος από αυτά που είχε δει στην παγκόσμια έκθεση του Παρισιού, παρήγγειλε την ανέγερσή τους. Για να είναι αυθεντικά τα κτίρια, οι περισσότερες παραγγελίες υλικών έγιναν στην Κίνα και την Ιαπωνία. 
Πρώτα φτιάχτηκε ο γιαπωνέζικος πύργος, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1905 με ένα βασιλικό πάρτι. Αρχικά εκεί εγκαταστάθηκε το υπουργείο εξωτερικών, ενώ από το 1989 μετά από ανακαίνιση άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό. 
Το εξωτερικό του πολύ εντυπωσιακό, ένας ψηλός πύργος με μπορντό χρώμα, περιτριγυρισμένος από μια λίμνη με νούφαρα και δέντρα. 
Μπαίνοντας μέσα δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις από τα τόσα πολλά γιαπωνέζικα κυρίως διακοσμητικά αντικείμενα. Όλα προέρχονται από την Ιαπωνία, ακόμα και τα βασικότερα υλικά του κτιρίου είναι από εκεί. 
  
 
  
Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο βασιλιάς παράγγειλε την ανέγερση της κινέζικης παγόδας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον γιαπωνέζικο πύργο. Σκοπός του Λεοπόλδου αυτή τη φορά ήταν να φτιάξει ένα πολυτελές εστιατόριο για επιχειρηματίες. Ωστόσο η παγόδα λειτούργησε το 1913ως μουσείο εμπορίου. 
 
 
 
Σταδιακά η παγόδα έγινε μουσείο με κινέζικες πορσελάνες και άλλα αντικείμενα από την Κίνα. 
 
 Τα διακοσμητικά στοιχεία της πρόσοψης της παγόδας είναι από την Σανγκάη, πραγματικά εντυπωσιακά. 
Η πρόσοψη είναι γεμάτη σχέδια, αγάλματα και σκαλιστά στους τοίχους, με κυρίαρχο χρώμα το χρυσό. 
 
  
Μπροστά ακριβώς από την παγόδα υπάρχει ένα αυθεντικό κινέζικο κιόσκι.
  
Πίσω από την κινέζικη παγόδα βρίσκεται ένα μικρό κτίριο που από το 2006 στεγάζει το μουσείο της γιαπωνέζικης τέχνης. 
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη ως Παρασκευή 9:30-5:00 
Σάββατο και Κυριακή 10:00- 5:00. 
Εισιτήρια
4 € 
Πρόσβαση
Τα μουσεία είναι προσβάσιμα με τα τραμ 3 και 7, στάση ‘Araucaria’. Επίσης με τα λεωφορεία  53, 230, 231, 232, στάση ‘De Wand’. Επίσης εκεί κοντά κάνουν στάση και τα τουριστικά διόροφα λεωφορεία, γυρίζοντας από το Atomium. 
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η βασιλική κατοικία. Όταν ο βασιλιάς είναι στην χώρα, στην κορυφή του σπιτιού κυματίζει η βελγική σημαία. 
Η βασιλική κατοικία
Μια όμορφη εκκλησία απέναντι από το σπίτι της βασιλικής οικογένειας
tips
* Στην περιοχή δεν θα βρείτε μαγαζιά και εστιατόρια, καθώς είναι μέσα σε δάσος. Στην κινέζικη παγόδα υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα με αναψυκτικά και σνακ. Εκεί θα πάτε αποκλειστικά για τα μουσεία και ίσως για μια φωτογραφία της βασιλικής κατοικίας λιγα μέτρα πιο κάτω. 
*Είναι ένα διαφορετικό αξιοθέατο για ευρωπαϊκή πόλη, μοναδικό λόγω της αυθεντικότητας των δύο κτιρίων. Αξίζει πραγματικά να τα επισκεφτείτε για να θαυμάσετε την ιδιαίτερη και αυθεντική αρχιτεκτονική τους καθώς και τις συλλογές στο εσωτερικό τους. 
* Δείτε πληροφορίες για άλλα αξιοθέατα των Βρυξελλών εδώ.
* Brussels Card- Η κάρτα του επισκέπτη με πολλές εκπτώσεις, δωρεάν εισόδους σε αξιοθέατα και μετακινήσεις με τα ΜΜΜ. 
* Πτήσεις για Βρυξέλλες υπάρχουν καθημερινά όλο το χρόνο και συνήθως σε καλές τιμές. Περισσότερα εδώ.
* Οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη με πάρα πολλά ξενοδοχεία. Εμείς μείναμε στο NH  du Grand Sablon και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα κυρίως για το καταπληκτικό πρωινό....πραγματικά νόστιμο, με ατέλειωτη ποικιλία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου