Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Βόλτα στο Ολυμπιακό λιμάνι (Port Olímpic) της Βαρκελώνης

Είναι το πιο εντυπωσιακό έργο που έγινε στην Βαρκελώνη με αφορμή την Ολυμπιάδα του 1992. Η περιοχή που μέχρι τότε ήταν βιομηχανική προκυμαία, μεταμορφώθηκε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης. 
Η μαρίνα της Βαρκελώνης βρίσκεται στο τέλος της La Rambla. 



Από εκεί μια κρεμαστή γέφυρα, Rambla de Mar, που κάποιες φορές ανοίγει για να περνούν τα πλοία, ενώνει την μαρίνα με το Port Vell. 
Εκεί βρίσκεται το Maremagnum, ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, με αρκετά μαγαζιά, εστιατόρια και το  Imax  Port Vell, το πιο εντυπωσιακό και πραγματικό 3D cinema. Το πρόγραμμα των προβολών θα το βρείτε εδώ
Και η ελληνική σημαία έξω από το ενυδρείο. 
Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το ενυδρείο, L' Aquárium, της Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Περιλαμβάνει περισσότερα από 450 είδη θαλάσσιας ζωής σε ένα εντυπωσιακό τριώροφο γυάλινο κτίριο. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:30 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το εισιτήριο στοιχίζει 18 ευρώ για τους μεγάλους, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες. Από φέτος, για όποιον θέλει, υπάρχει δυνατότητα να κολυμπήσει με καρχαρίες, αρκεί να πληρώσει 300 ευρώ!
Η αμμώδης παραλία Barceloneta, μήκους 4 χλμ είναι η παραλία της πόλης, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο όλο το καλοκαίρι. 
Μια όμορφη παραλία  κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης!
Ένα παράξενο "γλυπτό" στην παραλία
  
Πάνω από την παραλία υπάρχει ένας φαρδύς πλακόστρωτος δρόμος, ιδανικός για απογευματινό περίπατο.
 
Ένας πελώριος αστακός ποζάρει πάνω στο δρόμο!
 
Στην περιοχή υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια με φόντο την μαρίνα ή την παραλία. 
Πίσω από το ολυμπιακό λιμάνι βρίσκονται τα κτίρια που φιλοξένησαν τους αθλητές στην Ολυμπιάδα. Ξεχωρίζουν οι δύο ουρανοξύστες, Mapfre Tower και ξενοδοχείο Arts, με το χρυσό άγαλμα του Frank Gehry στη βάση τους.  
Προς την άλλη κατεύθυνση, ακριβώς στο τέλος της La Rambla είναι το άγαλμα του Κολόμβου, στο οποίο μπορείτε να ανεβείτε και έχει πολύ ωραία θέα. Δείτε περισσότερα εδώ
Το λιμάνι όπως φαίνεται από το άγαλμα του Κολόμβου!
Η μαρίνα και απέναντι το εμπορικό κέντρο

Από εκείνο το σημείο, κοντά στη θάλασσα, αναχωρούν τα καραβάκια golondrinas που κάνουν κρουαζιέρα στο λιμάνι. Υπάρχει η ημίωρη  κρουαζιέρα που φτάνει ως τον κυματοθραύστη και η δίωρη κρουαζιέρα που περνά από τις παραλίες έως και το εμπορικό λιμάνι. 
  
  
  
tips
* Τα μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο Maremagnum είναι ανοιχτά 365 μέρες το χρόνο και έως τις 10 το βράδυ! 
* Η πρόσβαση στην περιοχή του Ολυμπιακού λιμανιού γίνεται πολύ εύκολα με το μετρό, στους σταθμούς Drassanes και  Barceloneta.
* Καθίστε σε ένα από τα μαγαζιά στην ταράτσα του Maremagnum για θέα 360 μοιρών στη θάλασσα και στην πόλη. 
* Βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για την διαμονή σας στη Βαρκελώνη, στην καλύτερη τιμή, με πραγματικές αξιολογήσεις και βαθμολογία, εδώ
Πρόταση ξενοδοχείου στο κέντρο της Βαρκελώνης: 
Barcelo Sants, πολύ όμορφο ξενοδοχείο 4 * ακριβώς πάνω από κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και μετρό - μην ανησυχείτε δεν ακούγεται κανένας θόρυβος!  Από το μετρό, με ασανσέρ ανεβαίνεις στο ξενοδοχείο! Πολύ βολική τοποθεσία για τις καθημερινές βόλτες, όμορφα δωμάτια, εκπληκτικό lobby και πολύ καλό πρωινό σε μπουφέ. 
* Δείτε όλα τα αξιοθέατα της Βαρκελώνης μέσα από τις αναρτήσεις μας εδώ
* Εκδρομές κι ξεναγήσεις στη Βαρκελώνη και τα περίχωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου