Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Περπατώντας στα χνάρια των γιγάντων στο Giant's Causeway

Εντυπωσιακό τοπίο που αξίζει σίγουρα κάποιος να δει αφού πρόκειται για ένα μέρος διαφορετικό, για ένα μοναδικό τοπίο που έχει φτιάξει από μόνη της η φύση, ύστερα από  ηφαιστειακή δραστηριότητα 60 εκατομμυρίων χρόνων. 


Βρίσκεται στην περιοχή Antrim στη Βόρεια Ιρλανδία, περίπου 2 ώρες μακρυά από το Μπέλφαστ.  Προκειται για ένα γιγαντιαίο πλέγμα από βασάλτη, που εξαπλώνεται μέσα στη θάλασσα και από αποτελείται από 38.000 πέτρινους κίονες που έχουν δημιουργηθεί από το γρήγορο πάγωμα της λάβας.
 
Υπάρχει βέβαια και ένας μύθος όσον αφορά τη δημιουργία του τοπίου.  Είναι εκείνος του περίφημου Φιον ΜακΚαμχέιλ (επίσης γνωστός ως Φιν ΜακΚούλ) που όπως λέγεται το δημιούργησε  πετώντας μεγάλα κομμάτια μίας βουνοπλαγιάς με σκοπό να δημιουργήσει ένα πέτρινο μονοπάτι για να φτάσει στην αγαπημένη του στο νησί των Hebrides, Στάφα, ή να περπατήσει μέχρι τη Σκωτία και να παλέψει με τον Σκωτσέζο κολοσσό, Μπέναντονερ.
Οι μπότες του Γίγαντα, βασικό αξιοθέατο!
Αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και είναι ιδανικός προορισμός για τους παρατηρητές πουλιών και γενικά για τους λάτρεις της φύσης. 
 
Ο χώρος είναι ανοιχτός από το πρωί ως το απόγευμα, λίγο πριν νυχτώσει, ανάλογα με την εποχή. Η είσοδος είναι δωρεάν, θα πληρώσετε 3 λίρες αν θέλετε να κάνετε οργανωμένη ξενάγηση για γκρουπ.
  
Πώς θα πάτε
Με λεωφορείο: To Causeway Coaster minibus ξεκινά από το Visitor Center και πηγαίνει μέχρι τις πέτρες. Το καλοκαίρι λειτουργεί και η γραμμή Causeway Rambler Bus με αφετηρία την πόλη Bushmills. Από το Μπέλφαστ με το λεωφορείο 252. 
Με τρένο: Από την πόλη Bushmills λειτουργεί το τρένο Giant's Causeway & Bushmills που διανύει απόσταση 2 μιλίων. 
 
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια οργανωμένη ημερήσια εκδρομή για να δείτε τα ομορφότερα μέρη στο βορειότερο σημείο της Ιρλανδίας. 
 Belfast
 Carrick A Rede Rope
 
Ballintoy

Η εκδρομή ξεκινά από το Discover Ireland Centre και έχει της εξής διαδρομή: Belfast, Larne, γέφυρα Carrick A Rede Rope με απίστευτη θέα στα νησιά, το γραφικό χωριό Ballintoy με στάση για φαγητό και στάση μιας ώρας στο Giants Causeway. Τιμές και κρατήσεις εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου