Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Temppeliaukion kirkko - Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο

Βρίσκεται στη Φινλανδία και συγκεκριμένα στην όμορφη πρωτεύουσα, το Ελσίνκι. Είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης και σίγουρα μια από τις ωραιότερες εκκλησίες στον κόσμο.
http://www.booking.com/searchresults.el.html?city=-1364995;aid=370440


Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε βράχο! Για αυτό είναι και γνωστή ως η εκκλησία του βράχου. 
 
Ουσιαστικά είναι σμιλευμένη πάνω στο βράχο και έχει φυσικό φως από τον φεγγίτη στον θόλο. Έχει εκπληκτική ακουστική και συχνά διοργανώνονται κονσέρτα.
Τα σχέδια για την δημιουργία της ξεκίνησαν το 1930 αλλά τελικά και λόγω του πολέμου ολοκληρώθηκε το 1969. Δέχεται περισσότερο από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο! 
 
Στο εσωτερικό δεσπόζει το εκκλησιαστικό όργανο. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες, αλλά ηχογραφημένη καμπάνα ακούγεται από τα ηχεία στον εξωτερικό τοίχο.
Οι ώρες που είναι ανοιχτή διαφέρουν, για αυτό είναι καλύτερο να ακούσετε το σχετικό ηχογραφημένο μήνυμα στο τηλέφωνο +358 (0)9 2340 6320. Τιμή εισόδου 3 ευρώ. 
Εξωτερικά μοιάζει μάλλον σαν να προσγειώθηκε ένα ούφο!!
Η εκκλησία είναι λουθηρανική και κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί γίνεται λειτουργία. Έχει χωρητικότητα 750 ατόμων και φυσικά είναι αγαπημένη εκκλησία για γάμους! Βρίσκεται στην οδό Lutherinkatu 3 στο κέντρο της πόλης και μπορείτε να πάτε με το τραμ 2 (στάση Sammonkatu). 

Δείτε τα άρθρα μας για το Ελσίνκι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου