Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η Φρανκφούρτη από ψηλά

Η Φρανκφούρτη αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Είναι μια πόλη ωστόσο πολύ γοητευτική, παραδοσιακή αλλά και έντονα σύγχρονη. Ένας προορισμός που εμάς μας ενθουσίασε πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε! Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλείται το ευρωπαϊκό Μανχάταν. 
Στο καινούριο κομμάτι της πόλης και κατά μήκος του ποταμού Main υψώνονται αρκετοί ουρανοξύστες, εντυπωσιακοί τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Σε έναν από αυτούς, τον Main Tower,  μπορούν να ανεβούν τουρίστες.
Ο ουρανοξύστης που ολοκληρώθηκε το 2000 αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Έχει 200 μέτρα ύψος και είναι ο 4ος ψηλότερος ουρανοξύστης της Φρανκφούρτης. Είναι όμως ο μόνος ανοιχτός για τους τουρίστες, αφού η ταράτσα είναι ανοιχτή.

Το εισιτήριο στοιχίζει 5 ευρώ. Στην είσοδο όλοι περνούν από έλεγχο αποσκευών και προσωπικό γιατί το κτίριο στεγάζει γραφεία και τράπεζες. 
Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από την ανοιχτή ταράτσα του ουρανοξύστη, ένα ανοιξιάτικο μεσημεράκι!
Οι δίδυμοι πύργοι της Deutsche Bank- αυτή που μας "δανείζει" με το αζημίωτο φυσικά!!
Ο κεντρικός σταθμός του τρένου
Θέα προς το ιστορικό κέντρο και το ποτάμι

Ουρανοξύστης μπροστά από τον Main Tower
Μία από τις πολλές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες του ποταμού
Ταράτσα με πισίνα και την ελληνική σημαία να κυματίζει!!
Η πλατεία του χρηματιστηρίου
 
Το κτίριο της Ευρωβουλής, φωτογραφημένο με ζουμ
Ένα αεροπλάνο κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο περνώντας πάνω από το Main Tower
Το κτίριο της όπερας
Ο εμπορικός δρόμος Zeil με το μεγάλο πολυκατάστημα Galeria

Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ, τα αυτιά λίγο βουίζουν αλλά είναι άνετο το ανέβασμα. Το κατέβασμα είναι λίγο πιο "περίεργο" αφού το αισθάνεσαι και στο στομάχι! Κινείται με ταχύτητα 7 μέτρα το δευτερόλεπτο και χωρά 23 άτομα. Η αεροδυναμική του δοκιμάστηκε από εξομοιωτή της NASA! 
Από την ανοιχτή ταράτσα φαίνεται ολόκληρη η πόλη! Είναι ένα μέρος ιδανικό για τα τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες του ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και των υπόλοιπων ουρανοξυστών, οι οποίοι μοιάζουν λίγο "κοντοί"!!!
Στον τελευταίο όροφο λειτουργεί εστιατόριο, ακριβό όπως είναι φυσικό, αλλά πολύ εντυπωσιακό. Είναι ανοιχτό για μεσημεριανό και βραδινό, με νόστιμα πιάτα από αναγνωρισμένο σεφ. Υπάρχουν ολοκληρωμένα μενού τριών πιάτων με τιμές από 59€-99€ το άτομο και μεμονωμένα πιάτα με τιμές από 18€-30€. 
Ιδανικό σίγουρα για μια ρομαντική βραδιά
Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να καθίσετε για φαγητό, αφού η ταράτσα είναι πολύ μεγάλη και μπορείτε να καθίσετε όση ώρα θέλετε μέχρι να χορτάσετε τη θέα! 
Διάφορα κτίρια φωτογραφημένα από τα 200 μέτρα ύψος!




Εντυπωσιακοί οι κυματιστοί πύργοι
Ο ουρανοξύστης αυτός φαίνεται σχεδόν από όλη την πόλη! Μπορεί να νομίζετε ότι είστε κοντά αλλά καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα χάρτη γιατί μπορεί να βρίσκεστε τελικά πολύ μακρυά! Βρίσκεται στην οδό Neue Mainzer Straße 52 - 58. 
Η ταράτσα φωτογραφημένη από κάτω- βλέπετε κάποιους επισκέπτες πάνω στον πύργο
tips
*  Καλύτερη θέα σε μέρα με καθαρό ουρανό. 
* Η είσοδος και η άνοδος είναι πολύ γρήγορη, παρά τον έλεγχο. Δεν περιμέναμε περισσότερο από 5 λεπτά. 
* Αν έχετε ευαισθησία στα αυτιά λόγω υψόμετρου, μασήστε τσίχλα καθώς ανεβαίνετε και κατεβαίνετε με το ασανσέρ. 
* Ο πύργος είναι ανοιχτός το καλοκαίρι Κυριακή - Πέμπτη 10-9 και Παρασκευή- Σάββατο 10-11 το βράδυ. Το χειμώνα Κυριακή- Πέμπτη 10-7 και Παρασκευή- Σάββατο 10-9. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου