Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

London Eye - Το μάτι του Λονδίνου

Το μάτι του Λονδίνου, γνωστό ως London eye, είναι ο ψηλότερος τροχός στον κόσμο και προσφέρει μοναδική θέα σε όλο το Λονδίνο. Ορθώνεται πάνω από τον Τάμεση, απέναντι από το Κοινοβούλιο με το Big Ben. Κατασκευάστηκε για τον εορτασμό του Millenium, από την British airways, και τελικά έγινε πολύ δημοφιλές αξιοθέατο. 
 Μοιάζει με τη ρόδα του Λούνα Παρκ, μόνο που έχει 135μ. ύψος! Μια "πτήση" με το Μάτι του Λονδίνου, διαρκεί περίπου μισή ώρα και αν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε ως τη Νότια Αγγλία, 40χλμ απόσταση. 


Έχει 32 κλειστές κάψουλες που χωράνε 25 άτομα και προσφέρουν πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχει και μία ιδιωτική κάψουλα....για τους ρομαντικούς που έχουν χρήματα να ξοδέψουν!! Εκεί διοργανώνονται συχνά προτάσεις γάμου και μίνι πάρτι. 
Χωράει περίπου 800 άτομα σε κάθε περιστροφή, όσους χωράνε και 11 διπλά κόκκινα λεωφορεία!!
 
Όποια ώρα της ημέρας και να πάτε είναι συναρπαστική αυτή τη βόλτα, καθώς έχετε την ευκαιρία να δείτε από ψηλά όλα τα όμορφα κτίρια του Λονδίνου, όπως το Κοινοβούλιο, τον Πύργο τηλεπικοινωνιών, τον τρούλο του Αγίου Παύλου, τις πολλές γέφυρες του Τάμεση. Εμείς πάντως πήγαμε προς το ηλιοβασίλεμα. Τότε στην ατμόσφαιρα υπάρχει μια πιο ρομαντική νότα αλλά ίσως λιγότερη ορατότητα. 
Οι φωτογραφίες μας πάντως είναι αργά το απόγευμα μιας συννεφιασμένης Απριλιάτικης μέρας. 
Η περιοχή είναι ιδανική για βόλτα το βραδάκι, με τον φωτισμένο τροχό και τα λαμπιόνια στα γύρω δέντρα.
  
Ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι ο Waterloo, από τον οποίο θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 5 λεπτά. Το απλό εισιτήριο κοστίζει περίπου 20 λίρες, μπορείτε όμως να αγοράσετε συνδυαστικό εισιτήριο με κάποιο άλλο αξιοθέατο σε καλύτερη τιμή. Για λεπτομέρειες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να δείτε εδώ.
 
 Τώρα πλέον όσοι επισκέπτονται το London eye έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 3D βίντεο με 4D εμπειρία σε αίθουσα με εφέ όπως αέρας, φούσκες και ομίχλη. Είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού το οποίο το μόνο που βλέπει στην αγγλική πρωτεύουσα είναι κίνηση και κόσμος. Έτσι ο πατέρας της, την βάζει σε μια κάψουλα για να δει από ψηλά τις ομορφιές της πόλης. Οι θεατές βλέπουν το Λονδίνο μέσα από τα μάτια του κοριτσιού, μέσα από φανταστικές εικόνες, χρώματα και ήχους. 
tips
*Καλό είναι να έχετε κλείσει εισιτήρια από πριν γιατί συνήθως έχει μεγάλη ουρά. Πατήστε εδώ για κρατήσεις.
* Μπορείτε να νοικιάσετε κιάλια από το εκδοτήριο εισιτηρίων, αν θέλετε να δείτε με λεπτομέρειες το κάθε μέρος. 
* Όλη η λίστα με τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, με αντικειμενική βαθμολογία και τις καλύτερες τιμές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου