Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ταξίδι στα Ζαγοροχώρια

Η Ήπειρος έχει το δικό της στολίδι: τα γραφικά Ζαγοροχώρια! Όταν η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πέτρα και το ξύλο, συναντά την ειδυλλιακή φύση με τους νερόμυλους και τα πλατάνια, τότε γεννιέται ένας παραμυθένιος προορισμός. 
Πρόκειται για ένα σύνολο από 46 πετρόχτιστα χωριά χτισμένα πάνω στα βουνά, βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας προορισμός εξαιρετικά δημοφιλής και κάθε χωριό διαθέτει τη δική του μοναδική ομορφιά. 

Με φόντο την μεγαλοπρεπή χαράδρα του Βίκου, χωρίζονται σε Δυτικό, Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι. Υπάρχουν χωριά με πιο έντονη ζωή και χωριά πιο ήρεμα, άλλα κρυμμένα στο δάσος και άλλα με υπέροχη θέα. 
Ποτάμια με παγωμένα νερά, όπως ο Βοϊδομάτης οι γραφικές Δρακόλιμνες, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, οι τοξωτές γέφυρες, τα εκκλησάκια κι οι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα. 
 Δύο από τα πιο φημισμένα χωριά είναι το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Το Μεγάλο Πάπιγκο διαθέτει πάρα πολλούς ξενώνες και είναι πολύ δημοφιλές. 
Εάν επιθυμείτε περισσότερη απομόνωση, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας το Μικρό Πάπιγκο το οποίο είναι επίσης πανέμορφο και μέσα στην εκπληκτική φύση. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη χωριουδάκια όπως η Βωβούσα, το Δίλοφο, το Καπέσοβο, η Αρίστη,ο Βίκος, ο Άγιος Μηνά και το Μεσοβούνι που γοητεύουν με την αρχιτεκτονική τους αρμονία. 

Πρόσβαση 

Η πρόσβαση στα Ζαγοροχώρια γίνεται οδικώς και αεροπορικώς. Οδικώς θα φτάσετε μέσω της εθνικής οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων από το Καλπάκι ή τη Μεταμόρφωση (Καρυές). Ξεκινώντας από το Μέτσοβο, μετά από περίπου 40 χιλιόμετρα, θα βρείτε τα Ανατολικά Χωριά του Ζαγορίου. Αεροπορικώς: Η περιοχή εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με καθημερινά δρομολόγια από και προς Αθήνα. 
Διαμονή
Επιλέξτε εδώ το κατάλληλο δωμάτιο για την διαμονή σας, διαβάζοντας αντικειμενικές κριτικές, για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου