Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Den Blå Planet, το πιο εντυπωσιακό ενυδρείο της Ευρώπης

Η ονομασία του σημαίνει "Μπλε πλανήτης" και βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Αναμφίβολα είναι το πιο εντυπωσιακό ενυδρείο της Ευρώπης, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το κτίριο του. 

Η κατασκευή του είναι εμπνευσμένη από τα ρεύματα της δίνης. Από την είσοδο οι επισκέπτες κατηφορίζουν προς το κέντρο της δίνης περπατώντας ανάμεσα σε σπειροειδείς διαδρόμους. 
  
   
  
Χωρίζεται σε οχτώ τμήματα, έχει 53 ενυδρεία, φιλοξενεί 20.000 ζώα και περιέχει 7 εκατομμύρια λίτρα νερού, σε ένα κτίριο 10.000 τ.μ. 


Βρίσκεται απέναντι από τη γέφυρα Oresund και γύρω από το ενυδρείο υπάρχει μια μεγάλη κυκλική πισίνα. Έτσι ουσιαστικά είναι περικυκλωμένο από νερό και από τις τέσσερις πλευρές του. 

  
 
 
   
Μερικά από τα θαλάσσια ζώα που φιλοξενούνται εκεί είναι γιγάντια καλαμάρια, μαλάκια, γιαπωνέζικα γιγάντια καβούρια, μεγάλες θαλάσσιες χελώνες, γλώσσες, βακαλάοι, καρχαρίες, χέλια, θαλάσσιοι ελέφαντες, τροπικά ψάρια, γατόψαρο με μήκος ένα μέτρο, το μεγαλύτερο κοπάδι με πιράνχας στην Ευρώπη, πολύχρωμα κοράλλια, θαλάσσιες ανεμώνες, ψάρια κλόουν, κροκόδειλοι και πολλά άλλα.
Επίσης υπάρχουν εκτός από ψάρια πολλά πτηνά, φίδια και σαύρες, όλα σε χώρους πραγματικά μοναδικούς!  
Λίμνες, καταρράκτες, πλούσια βλάστηση ανάμεσα στις διάφορες δεξαμενές, ανάλογα με την ενότητα. 
 
Τα ζώα προέρχονται από  δανέζικες λίμνες και ποτάμια αλλά, τον Ειρηνικό ωκεανό, τον Ατλαντικό ωκεανό, τα αφρικανικά λασπώδη ποτάμια και τον Αμαζόνιο, σχεδόν δηλαδή από όλο τον κόσμο.
Πολύ εντυπωσιακή η δεξαμενή με τους καρχαρίες.
Πώς θα πάτε
Με το μετρό στο σταθμό Kastrup (600 μέτρα απόσταση ως το ενυδρείο). 
Με το λεωφορείο γραμμή 5Α με προορισμό Lufthavern. Κατεβαίνετε στη στάση Den Blå Planet. Η είσοδος βρίσκεται 200 μέτρα μακρυά. 
Ωράριο και εισιτήρια
Το ενυδρείο είναι ανοιχτό τις Δευτέρες 10:00- 21:00 και από Τρίτη έως και Κυριακή 10:00- 18:00. 
To εισιτήριο στην είσοδο στοιχίζει 160DKK για τους ενήλικες και 95DKK για παιδιά έως 11 χρονών. 
Αν αγοράσετε το εισιτήριο online, στοιχίζει 144DKK και 85DKK το παιδικό. 
tips
*Προτιμήστε να πάτε νωρίς για να μην περιμένετε ουρά.
* Δείτε στην είσοδο τις ώρες για διάφορες δραστηριότητες π.χ. τάισμα ψαριών από δύτη
*Αν πεινάσετε θα φάτε  σκανδιναβικά πιάτα με φρέσκα υλικά και ψάρια, στο εστιατόριο του ενυδρείου. Σερβίρονται επίσης παιδικό μενού, καφές, χυμοί και γλυκά. 
* Η Κοπεγχάγη είναι μια πολύ όμορφη πόλη με παλάτια, μεγάλα πάρκα, γραφικό λιμάνι, μουσεία και μνημεία, όπως η γοργόνα. Δείτε όλες τις αναρτήσεις μας για την Κοπεγχάγη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου