Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βόλτα στην πλατεία Market Square στο Ελσίνκι

Βρίσκεται στην νότια πλευρά του λιμανιού και είναι η πιο διεθνής και διάσημη πλατείας της φινλανδικής πρωτεύουσας.
Όταν ακούμε πλατεία, ο νους μας πάει σε δέντρα, παγκάκια κλπ. Όμως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρόκειται για ένα άνετο μέρος κατά μήκος της θάλασσας, όπου καθημερινά στήνονται πάγκοι με παραδοσιακά φαγητά και κεράσματα, χειροτεχνήματα και σουβενίρ. 


 
Μόλις φτάσετε στην πλατεία θα δελεαστείτε από τις μυρωδιές των φρεσκοψημένων θαλασσινών και κρεατικών. Ο κόσμος πάντως συνηθίζει να δοκιμάζει κάποια λιχουδιά αλμυρή ή γλυκιά. 
 
Οι τουρίστες συνήθως εντυπωσιάζονται από τα χειροποίητα σουβενίρ - εμάς μας είχε αρέσει πολύ ένας πάγκος με προϊόντα από τη Λαπωνία, όπως κασκόλ, σκουφιά και τέτοια. 
Για τον χειμώνα, υπάρχει θερμαινόμενη σκηνή στην οποία μπορείτε άνετα να απολαύσετε ζεστό καφέ ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Από εκεί αναχωρούν τα φέρι με προορισμό το φρούριο Suomenlinna, που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτεί όποιος βρίσκεται στο Ελσίνκι. Το καλοκαίρι θα βρείτε και φέρι που πηγαίνουν σε άλλα κοντινά νησάκια.
Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, στην πλατεία υπάρχει έκθεση παλιών αμερικάνικων αυτοκινήτων, εδώ και πολλά χρόνια.

Κάτι που πρέπει να προσέχετε κάνοντας την βόλτα σας είναι οι γλάροι!! Παραμονεύουν θέλοντας να αρπάξουν το παγωτό ή το ποπ κορν σας! Το είδαμε να συμβαίνει και ήταν πραγματικά πολύ αστείο!
tips
* Η αγορά είναι ανοιχτή από τις 6:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα τις καθημερινές και έως τις 4 τα Σάββατα. Από Μάιο έως Σεπτέμβριο είναι ανοιχτή και τις Κυριακές ως τις 5 το απόγευμα. 
* Περπατήστε και χαζέψτε τους πάγκους με τα προϊόντα και δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές! 
* Πάρτε το καραβάκι με προορισμό το νησί-φρούριο Suomenlinna. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδω
* Υπάρχουν πολλά όμορφα ξενοδοχεία, αν μπορείτε κλείστε σε κάποιο που να έχει φινλανδική σάουνα για μια original εμπειρία στη χώρα της σάουνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου