Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Χειμερινό ταξίδι στο Όσλο

Οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές αλλά αν είστε τολμηροί θα απολαύσετε σίγουρα την ομορφιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Δείτε τις 10 καλύτερες δραστηριότητες για την περίοδο του χειμώνα στο μαγευτικό Όσλο. 

1. Oslo Winter Park (Oslo Vinterpark)

Είναι το βασικό χιονοδρομικό κέντρο και βρίσκεται μόνο 30 λεπτά μακρυά από το κέντρο του Όσλο. Έχει 14 πίστες και 7 λιφτς και προσφέρει αλπικό σκι, σνοουμπορντ, ειδική περιοχή για παιδιά και αρχάριους και πολλά άλλα! Υπάρχει υπέροχο χιόνι από την αρχή του Δεκεμβρίου ως τον Απρίλιο. Τις καθημερινές είναι ανοιχτό ως τις 10 το βράδυ και τα σαββατοκύριακα ως τις 5 το απόγευμα.


2.Spikersuppa Skating Rink
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι δωρεάν για όλους!  Θα πληρώσετε μόνο για την ενοικίαση τον παγοπέδιλων (NOK 45 για τους ενήλικες και NOK 30 για τα παιδιά). Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. 
Υπάρχουν αρκετοί οργανωμένοι περίπατοι με ξεναγό που μπορείτε να επιλέξετε. Κάθε περίπατος έχει διαφορετικό θέμα και ακολουθεί διαφορετική διαδρομή. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα νορβηγικά και αγγλικά.

4. Toboggan run: Korketrekkeren (τρέξιμο με έλκηθρο!)
Η πιο δημοφιλής κατάβαση με έλκηθρο ξεκινά στο  Frognerseteren και τελειώνει στο Midtstuen, από όπου μπορείτε να πάρετε το μετρό για να πάτε όπου θέλετε ή να ξανανεβείτε για ακόμα μια όμορφη κατάβαση! Το Korktrekkeren έχει μήκος 2χλμ. Μια κατάβαση χωρίς στάση διαρκεί 8-10 λεπτά Το μετρό από το  Midtstuen για το Frognerseteren κάνει 13 λεπτά. Μπορείτε  να νοικιάσετε έλκηθρο με δωρεάν κράνος.  

5.  Ψώνια στο Όσλο
 Η πόλη διαθέτει εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, μικρές μπουτίκ, εμπορικούς δρόμους και εκατοντάδες μικρότερα μαγαζιά, υπαίθριες αγορές και μαγαζιά με τοπικά χειροποίητα αντικείμενα. Οι τιμές είναι μάλλον τσουχτερές σαν το χειμωνιάτικο κρύο!! Τα πιο σημαντικά μέρη για ψώνια είναι: Karl Johans gate, Bogstadveien & Hegdehaugsveien, Frogner, Grünerløkka και Grønland. Αξίζει να δείτε και να δοκιμάσετε ντόπια προϊόντα, όπως το κρέας ταράνδου και να δείτε τα μαγαζιά με χειμερινά αξεσουάρ, όπως πλεχτά γάντια. 

6. Επίσκεψη στα μουσεία
Το Όσλο έχει μουσεία για κάθε γούστο, αφού θα βρείτε περίπου 50 διαφορετικά μουσεία μέσα στην πόλη. Ξεχωρίζει αναμφίβολα το μουσείο των Βίκινγκς που περιλαμβάνει τα 2 καλύτερα διατηρημένα ξύλινα πλοία των Βίκινγκς, φτιαγμένα τον 9ο αιώνα. Στα περισσότερα μουσεία μπαίνετε δωρεάν με την κάρτα Oslo Pass.

Βρίσκεται ψηλά στο Holmenkollen, με πανοραμική θέα στην πόλη και τα φιόρδ. Το παλαιότερο μέρος του κτιρίου χτίστηκε το 1891 και η κουζίνα περιλαμβάνει πιάτα και από εκείνη την εποχή. Απολαύστε νόστιμα πιάτα ή μια ζεστή σοκολάτα, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα.

8. Επίσκεψη στην Όπερα- Den Norske Opera & Ballett

Άνοιξε το 2008 στο παλιό λιμάνι στην περιοχή Bjørvika και σύντομα έγινε ένα από τα σύμβολα της πόλης. Είναι το μοναδικό κτήριο όπερας που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν στην σκεπή! Το χειμώνα το τοπίο γίνεται πραγματικά μοναδικό καθώς ο συνδυασμός του χιονιού με την θάλασσα δημιουργούν όμορφο σκηνικό.

9. Vigelandsparken - Το πάρκο με τα αγάλματα
Βάλτε τα πιο ζεστά σας ρούχα και παπούτσια και περπατήσετε σε αυτό το πανέμορφο πάρκο που προσελκύει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.  Περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αγάλματα, από μπρούτζο, γρανίτη και σίδερο. Αν μάλιστα η περιοχή είναι ολόλευκη από χιόνι είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη και μοναδική.

10. Δείτε το μουσείο του σκι και τον πύργο του
Ένα ιστορικό σημείο της πόλης με το μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία του σκι για περισσότερα από 4.000 χρόνια και περιλαμβάνει εκθέματα από την πολική εξερεύνηση. Από το παρατηρητήριο του πύργου θα δείτε πανοραμικά το Όσλο. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο! 

tips
* Επισκεφτείτε το Όσλο το Δεκέμβρη, όπου τα μαγαζιά είναι γεμάτα χριστουγεννιάτικα στολίδια, η πόλη λάμπει με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, ο Άγιος Βασίλης τριγυρίζει στην πόλη. Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε καθώς και υπαίθριες τοπικές αγορές και χριστουγεννιάτικα δώρα. 
Δείτε όλα τα δρώμενα στην πόλη εδώ 
* Η θερμοκρασία αρκετά χαμηλή, κοντά στο μηδέν και κάτω από το μηδέν. Για τον καιρό δείτε εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου