Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο Κολοσσαίο- Colosseum

Είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρώμης και ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ονομάζεται Amphitheatrum Flavium αλλά είναι πιο γνωστό ως Κολοσσαίο, που σημαίνει γιγάντιο.
Το αμφιθέατρο ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. και χωρούσε 45.000 θεατές με 4 ορόφους και ύψος 48 μέτρα. 
http://www.booking.com/city/it/rome.el.html?aid=370440

Το εσωτερικό του ήταν χωρισμένο σε κερκίδες και οι θέσεις δίνονταν ανάλογα με την κοινωνική υπόσταση των θεατών- στον πρώτο όροφο κάθονταν οι επιφανείς πολίτες ενώ στον τελευταίο οι κατώτερες κοινωνικές τάξεις. Το θέατρο είχε 80 εισόδους που παρείχαν τη δυνατότητα να γεμίζει σε 15 λεπτά και να αδειάζει σε 5 λεπτά! 
Στον χώρο αυτό, γίνονταν αγώνες με ελεύθερη είσοδο που διοργάνωναν οι αυτοκράτορες για να αυξάνουν την δημοτικότητα τους. Ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εξωτικά ζώα, και ολοκληρώνονταν με τις μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων, ή μόνο μεταξύ μονομάχων, που ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι. Επίσης γίνονταν και βασανιστήρια Χριστιανών, για αυτό και κάθε Μ. Παρασκευή το επισκέπτεται ο Πάπας. 
Η λειτουργία του σταμάτησε μετά από σχεδόν 400 χρόνια, εξαιτίας ενός κεραυνού που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του. Σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας που επισκέπτεται κάθε τουρίστας που πηγαίνει στη Ρώμη!
 
Είναι γεμάτο επισκέπτες όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τις τουριστικές περιόδους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε υπομονή για να μπείτε ή ακόμα καλύτερα να έχετε κλείσει εισιτήρια από πριν. Το εισιτήριο περιλαμβάνει είσοδο στο Κολοσσαίο, στο Palatino και το Ρωμαϊκό Φόρουμ, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. 
 
Τα χριστούγεννα, ακριβώς έξω από το Κολοσσαίο, στολίζεται ένα πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 
Πως θα πάτε
Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ρώμης, λίγα μέτρα μακρυά από την πλατεία Venezia. Η Β γραμμή του μετρό, έχει στάση Colosseo. 
Ωράριο
Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 το πρωί και έως το ηλιοβασίλεμα (ανάλογα με την εποχή).  
Βράδυ στο Κολοσσαίο
Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο το βράδυ και να δείτε και τα υπόγεια του, αλλά μόνο με οργανωμένη ξενάγηση. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
tips
* Απαγορεύεται να έχετε μαζί σας μεγάλες τσάντες και σακίδια.
* Κλείστε τα εισιτήρια σας από πριν για να γλιτώσετε χρόνο στην είσοδο. 
* Καλύτερα να πάτε νωρίς το πρωί, πριν καταφθάσει ο μεγάλος αριθμός των τουριστών.
* Απέξω υπάρχουν διάφοροι που λένε ότι θα μπείτε μέσα πιο γρήγορα αγοράζοντας από αυτούς εισιτήρια- απλά μην τους πιστεύετε!
* Όπως σε κάθε χώρο με συνωστισμό ανθρώπων, έτσι και εκεί πρέπει να προσέχετε τα αντικείμενα σας και καλύτερα να μην κουβαλάτε μαζί σας πολλά χρήματα και σημαντικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου