Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Grand Place στις Βρυξέλλες

Τα Χριστούγεννα στην βελγική πρωτεύουσα είναι πανέμορφα, γιατί από τα τέλη Νοέμβρη η πόλη στολίζεται και περιμένει τους επισκέπτες! 
Το πιο κεντρικό και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η τεράστια πλατεία Grand Place με την εκπληκτική αρχιτεκτονική. Τα Χριστούγεννα διακοσμείται από ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κάθε χρόνο έχει εντελώς διαφορετικό στολισμό. 


Για φέτος (2019), που γιορτάζονται τα 400 χρόνια του διάσημου Manneken-Pis, είναι στολισμένο με τα χρώματα της βελγικής σημαίας. Έχει 40 κόκκινα φωτάκια, 120 μπάλες στα χρώματα της σημαίας, 1.5 χλμ γιρλάντα και 50 μικρές φιγούρες του Manneken-Pis. 
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε live το δέντρο στην πλατεία!!
Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις όμως είναι το σόου ήχου και φωτός. Πρόκειται για ένα σόου 360 μοιρών που γίνεται πάνω στις προσόψεις των κτιρίων της πλατείας. Διαρκεί 8 λεπτά, καθημερινά από τις 29/11 έως τις 5/01. 
Το σόου γίνεται: από Κυριακή έως Πέμπτη, από τις 5 το απόγευμα ως τις 10, κάθε μία ώρα. Παρασκευή και Κυριακή κάθε μισή ώρα. Παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι τις 6 το απόγευμα. 

Tips
Grand Place: H μεγάλη πλατεία των Βρυξελλών
Τα ξενοδοχεία της πόλης
* Ξεναγήσεις, εκδρομές και αξιοθέατα στο Βέλγιο 

* Αν θέλετε να επισκεφτείτε αρκετά μουσεία, κοιτάξτε τι περιλαμβάνει η Brussels Card (έχει πολλά μουσεία με δωρεάν είσοδο και σημαντικές εκπτώσεις). Δείτε αναλυτικά εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου