Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη της Βουδαπέστης

Η μεσαιωνική πόλη της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι χτισμένη γύρω από το κάστρο του 13ου αιώνα. 
Είναι ένα από τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης γεμάτο μνημεία, όμορφα κτίρια και ενδιαφέροντα πράγματα για κάθε επισκέπτη. 
http://www.booking.com/searchresults.el.html?city=-850553;aid=370440 

Ο καλύτερος τρόπος για να ανέβει κάποιος στο κάστρο, είναι το τελεφερίκ που ξεκινά από την οδό Lanchid Utca. 
Στην κορυφή βρίσκεται το κάστρο 170 μέτρα πάνω από τον Δούναβη και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα.
Το βασιλικό ανάκτορο, ένα πολύ εντυπωσιακό σύμπλεγμα κτιρίων, που ανακαινίστηκε τον 18ο αιώνα όταν βασίλισσα ήταν η Μαρία Θηρεσία. 
Σήμερα ένα κομμάτι του στεγάζει την Εθνική πινακοθήκη με περισσότερα από 40.000 έργα! 
Στην πτέρυγα Ε' του βασιλικού ανακτόρου στεγάζεται το Ιστορικό μουσείο της Βουδαπέστης με χειροτεχνήματα, την ιστορία του κάστρου, πολλά γοτθικά γλυπτά και πανοπλίες. 
Το Μέγαρο Sandor είναι η επίσημη κατοικία του προέδρου της Ουγγαρίας και είναι ένα θαυμάσιο κτίριο με νεοκλασικά μοτίβα και ανάγλυφα. 
Περπατώντας θα συναντήσετε την οδό των Λόρδων - Uri Utca- με τα εντυπωσιακά μπαρόκ και γοτθικά κτίρια. Στον αριθμό 49 βρίσκεται το μουσείο του τηλεφώνου, ενώ από τον αριθμό 9 ξεκινά ο λαβύρινθος του κάστρου.
Πιο ανατολικά είναι ο προμαχώνας των ψαράδων με ωραία θέα στο Δούναβη και στην Πέστη που βρίσκεται απέναντι. 
Σίγουρα θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες!
Εκεί βρίσκεται και ο ιστορικός ναός Matyas με  πολυτάραχη ιστορία, για αυτό και έχει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ μαζί. Μια εντυπωσιακή εκκλησία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά που αξίζει να επισκεφτείτε, ειδικά αν πετύχετε κάποιο κονσέρτο.
Η οδός Utca Fortuna είναι γεμάτη μαγαζιά με σουβενίρ και πολλά εστιατόρια και καταλήγει στα ερείπια του ναού της Μαρίας Μαγδαληνής (13ος αιώνας). 
Κοντά στις όχθες του Δούναβη και του ομώνυμου σταθμού μετρό, βρίσκεται η πλατεία Batthyany. Ξεχωρίζουν η οικία Hikisch με τα ανάγλυφα που παρουσιάζουν τις 4 εποχές και η μπαρόκ εκκλησία της Αγ. Άννας.
tips
* Θα χρειαστείτε μία μέρα για να δείτε την περιοχή του κάστρου και να επισκεφτείτε κάποια από τα αξιοθέατα του.
* Η περιοχή έχει πολλά εστιατόρια και καφέ. 
* Απαραίτητα είναι τα άνετα παπούτσια!
Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά οικονομικά και αναφερόμαστε σε ξενοδοχεία ακόμα και 5* στο κέντρο της πόλης. Δείτε τα όλα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου