Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Μαδρίτης

Η Μαδρίτη, πρωτεύουσα της όμορφης Ισπανίας, είναι μια πολύ κοσμοπολίτικη πόλη, όπου στους δρόμους της, τα bar της και τα εστιατόριά της συναντάς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, αν και βέβαια υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε στην Μαδρίτη και στις γειτονικές της πόλεις. 
Όποιος περάσει από την Μαδρίτη και δεν επισκεφθεί το Prado, είναι σαν να πάει στο Παρίσι και να μην πάει στο Λούβρο. Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε για τέχνη, θα πρέπει να το δείτε, είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή την εμπειρία να αρχίσετε να ασχολείστε! 
 Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, γιατί διαθέτει τη σημαντικότερη και πλουσιότερη συλλογή ισπανικής ζωγραφικής με 8600 πίνακες κυρίως αναγέννησης και μπαρόκ. Τα ονόματα των ζωγράφων και μόνο προκαλούν δέος: Βελάσκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ραφαέλ, Τιτσιάνο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς και πολλοί άλλοι εξίσου διακεκριμένοι δημιουργοί. Υπάρχει μεγάλη έκθεση αγαλμάτων που ασφαλώς περιλαμβάνει πολλά ελληνικά. Φυσικά δεν μπορείτε να δείτε όλα τα έργα σε μια μέρα, γιατί μετά από 2-3 ώρες θα κουραστείτε, οπότε επιλέξτε τι θέλετε να δείτε οπωσδήποτε!

2. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία-Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Είναι ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης. Ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Στο Μουσείο εκτίθενται έργα καλλιτεχνών κυρίως του 20ού αιώνα. 
Το σπουδαιότερο και διασημότερο έκθεμα του Μουσείου είναι η περίφημη Γκουέρνικα του Πικάσο. Υπάρχουν επίσης σπουδαία έργα των Χούλιο Γκονζάλεθ, Μιρό, Νταλί και άλλων.

3. Palacio Real - Βασιλικό παλάτι
(Σταθμός μετρό: Opera). To παλιό βασιλικό παλάτι έχει 2.800 και καταλαμβάνει 135.000τμ. Αυτά τα νούμερα το κατατάσσουν στο μεγαλύτερο παλάτι της Δυτικής Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακότερο από τις Γαλλικές Βερσαλίες καθώς διατηρεί τα περιεχόμενά του ανέπαφα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις Βερσαλίες που ως γνωστόν κατακάηκαν κατά την Γαλλική επανάσταση. 
Τα δωμάτια πολύ εντυπωσιακά, το καθένα με δικό του στυλ και θεματολογία. Εντυπωσιακή η στιγμή της αλλαγής της φρουράς. Ενημερωθείτε για τις μέρες και ώρες εδώ.

4. Οι πλατείες της πόλης

H Μαδρίτη έχει όμορφες πλατείες που όταν ο καιρός είναι καλός ο κόσμος κάθεται στα εξωτερικά τραπεζάκια για τον καφέ του.
Plaza Mayor 
Η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης. Αξίζει να πάτε βόλτα και να απολαύσετε τον καφέ σας σε σε μια από τις πολλές καφετέριες της πλατείας.

Plaza Colon 
 Η δεύτερη πιο γνωστή πλατεία της Μαδρίτης είναι η πλατεία του Κολόμβου, με το άγαλμά του, το μνημείο ανακάλυψης της Αμερικής και την γιγαντιάια Ισπανική σημαία να ανεμίζει από πάνω του. Εκεί βρίσκεται η Calle Serano, με τα καλύτερα αλλά και ακριβότερα καταστήματα της Μαδρίτης.

Puerta del Sol
Το σημείο μηδέν της Ισπανίας. Από εδώ ξεκινάνε όλες οι χιλιομετρικές αποστάσεις της Ισπανίας. Ακόμα μια όμορφη πλατεία με το άγαλμα της αρκούδας με το δέντρο, σύμβολο της πόλης. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ρόφημα σοκολάτας στο "La Mallorquina". Ισως η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου!
 
 
Τεράστιο και πανέμορφο πάρκο. Ότι πρέπει για να χαλαρώσετε και να κάνετε τη βόλτα σας! Βγάλτε μερικές φωτογραφίες στη λίμνη και φυσικά στο Palacio de Cristal που βρίσκεται εκεί. 

Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ή όχι με τις ταυρομαχίες, αξίζει να δείτε την αρένα. Τις περασμένες δεκαετίες εδώ γίνονταν και κόρτε με συνθηματικό το ιδιαίτερο κούνημα της βεντάλιας.
 Κλείστε το tauro tour για να δείτε όλο το χώρο των ταυρομαχιών, τους στάβλους, το μουσείο της ταυρομαχίας και γενικά την ατμόσφαιρα της αρένας.

7.Πάρκα ψυχαγωγίας

Τεράστιο λούνα παρκ που είναι ότι πρέπει για παιδιά, ή όσους νιώθουν παιδιά! Αν τύχει να βρεθείτε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων γίνονται πολλές συναυλίες οι οποίες πολλές φορές είναι δωρεάν. 

Γνωρίστε τους ήρωες της Warner στο χωριό των καρτούν, ταξιδέψτε στην άγρια δύση, συναντήστε τους ήρωες των DC comics όπως τον Batman και τον Superman, δείτε πως είναι ένα κινηματογραφικό στούντιο και απολαύστε βόλτες με τρενάκια και roller coasters που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.
Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου μια περιήγηση στο εκπληκτικό γήπεδο της Ρεάλ απαιτείται! Δείτε όλους τους χώρους του γηπέδου, από τις κερκίδες ως τις θέσεις v.i.p, τα αποδυτήρια και το δωμάτιο με τα κύπελλα και μάθετε τα πάντα για την ιστορία της ομάδας.

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το ισπανικό Μοναστηράκι!! Εδώ κάθε Κυριακή γίνεται ένα τεράστιο παζάρι και θα βρείτε κάθε λογής αντικείμενα καινούρια και μεταχειρισμένα. Είναι πλέον σήμα κατατεθέν της πόλης και αγαπημένος προορισμός των τουριστών αλλά και των Μαδριλένων, ιδιαίτερα στις αργίες. 

 
Ζώα όλων των ειδών και πολλά σπάνια είδη φιλοξενούνται στον όμορφο ζωολογικό κήπο της πόλης. Η ατραξιόν του κήπου είναι η οικογένεια των γιγάντιων πάντα που απαρτίζεται από δύο ενήλικα και δύο μικρά που γεννήθηκαν το 2010.
 tips
*Φαγητό στην Μαδρίτη
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα bocadillos, θα τα βρείτε στα σαντουιτσάδικα, που υπάρχουν παντού, όπως τα δικά μας σουβλατζίδικα. Τα bocadillos είναι σάντουιτς από μπαγκέτα με γέμιση οτιδήποτε (Jamon, Lomo, tortilla, κλπ ή μίξη αυτών)
 Paella: αν και η Μαδρίτη βρίσκεται στο κέντρο της Ισπανίας, διαθέτει πιο φρέσκα ψαρικά ακόμη και από τη Βαρκελώνη ή την Βαλένθια, καθώς υπάρχει ένα ταχύτατο δίκτυο διανομής ψαριών που εξασφαλίζει τη φρεσκάδα τους στη Μαδρίτη. 
 Tapas οι ισπανικοί μεζέδες, δοκιμάστε ό,τι σας κάνει κέφι! Είναι μικρά μεζεδάκια και συνήθως πεντανόστιμα!

*Ψώνια στην Μαδρίτη
Μεταξύ Puerta del Sol και Gran Via βρίσκεται η καρδιά του εμπορικού κέντρου της Μαδρίτης. Το κλασικό πολυκατάστημα που θα πρέπει να επισκεφθείτε είναι το El Corte Ingles. 

*Νυχτερινή διασκέδαση
Η βραδινή διασκέδαση στην Ισπανία λέγεται "marcha". Για marcha λοιπόν οι επιλογές είναι ανεξάντλητες γι' αυτό θα αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία.
 -Casa Patas, από τα πιο αυθεντικά φλαμένκο στέκια της Μαδρίτης και της Ισπανίας.
-Barrio de Moncloa: κυκλοφορούν πολλοί φοιτητές σε αυτή την περιοχή, με πληθώρα από bars, clubs και φαγάδικα για όλα τα γούστα.
-Alonso Martínez (σταθμός μετρό): τα μαγαζιά είναι λίγο χλιδάτα, αλλά το κλίμα είναι πολύ λάτιν και υπάρχει άφθονο κέφι.
 -Gran Vía και τριγύρω. Η Gran Via θεωρείται ο πιο όμορφος αρχιτεκτονικά δρόμος της Μαδρίτης, με υπέροχα κτήρια που θα σας εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα το βράδυ οπότε και είναι φωτισμένα. Εδώ υπάρχουν πολλά κυριολεκτικά underground στέκια με τον αντίστοιχο κόσμο και ότι έχει απομείνει από τη μαδριλένικη movida (κοινωνικό-πολιτιστικό "ελευθεριακό" κίνημα των πρώτων 10-15 χρόνων της μετά-Φράνκο εποχής) οπότε θέλει λίγο προσοχή. Θα βρείτε όμως και αξιοπρεπή μαγαζιά που είναι ο ορισμός της marcha. Θα πρέπει να πάτε αργά (μετά τη 1 το πρωί δηλαδή), ποτέ μόνος/μόνη και από μουσική μπορείτε να ακούσετε οτιδήποτε!!
 - Μια αυθεντικά μαδριλένικη συνήθεια μετά την βραδινή έξοδο είναι να πάει η παρέα για chocolate con churros. Μην φάτε τα churros σκέτα, θα πρέπει να τα βουτήξετε στη σοκολάτα!!
* Διαμονή: Επιλέξτε το ξενοδοχείο στην περιοχή που θέλετε στην καλύτερη τιμή, δείτε τα εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου